vineri, februarie 23, 2024
spot_img

Angel Trains va primi finantare BEI pentru achizitia de material rulant

AGBEI ia in considerare achizitia de material rulant nou a Angel Trains pentru operare pe noua franciza feroviara de calatori East Anglia in Marea Britanie. Proiectul include 665 de trenuri noi Bombardier care vor fi furnizate companiei East Anglia Ltd, operatorul feroviar, in leasing.
Valoarea proiectului este de 1 miliard de euro, din care BEI ar putea furniza 443 de milioane de euro. Noile trenuri achizitionate in cadrul proiectului vor fi folosite pentru furnizarea serviciilor pe liniile feroviare, ajutand la reducerea timpului de calatorie datorita un sistem de accelerare/decelerare mai bun si reducerii timpului petrecut in statii, cresterii fiabilitatii si beneficiilor aduse calatorilor, cresterii semnificative a capacitatii (reducerea aglomerarii) si reducerii emisiilor de dioxid de carbon.
Noile trenuri vor oferi o mai buna acoperire Wi-Fi, un sistem de informare a calatorilor si aer conditionat. Prin urmare, proiectul va atrage mai multi calatori catre transportul public, imbunatatind astfel performanta sistemului de transport in ceea ce priveste viteza, mediul si siguranta.

Ultimele Articole