spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Angajații CFR Călători își reiau programul normal

Reducerea de program de la cinci la patru zile pe săptămână la CFR Călători încetează din data de 22 iunie (luni), spun sindicaliști din transporturile feroviare.

proteste sindicale la CFR
Sindicatul condus de Maxim Rodrigo dă ca sigură reluarea activității cu motoarele turate

Conducerea CFR Călători a decis reluarea activității la nivelul companiei la un regim normal de cinci zile pe săptămână, urmare a solicitărilor transmise de sindicatele afiliate Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR), potrivit unui comunicat al acestei organizații, disponibil aici, dat publicității luni, 15 iunie.

„Ca urmare a solicitărilor scrise transmise de sindicatele afiliate Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania (FSTFR), conducerea CFR CĂLĂTORI a analizat situația existentă la nivelul întregii companii, pe baza datelor furnizate de sindicatele membre ale Federației și a informațiilor din subunitățile companiei, astfel că au rezultat două seturi de măsuri:
– Încetează cu data de 22.06.2020 pentru tot personalul CFR Călători, reducerea de program de la 5 la 4 zile pe săptămână, iar salariile revin la normal.
– Se prelungesc sau se reiau contractele a 60 de mecanici de locomotivă,  necesari pentru realizarea trenurilor sezoniere care intră în program începând cu data de 26/27 iunie”, spun sindicaliștii.

Lipsă de comunicare?

Tot luni însă, unii lideri sindicali ai căii ferate, consultați de către Club Feroviar, păreau a nu ști nimic de această măsură, fiind porniți împotriva faptului că reluarea traficului feroviar nu a fost însoțită și de o revenire la programul de muncă de cinci zile.

”Oamenii nu mai pot aștepta mult – au familii, au copii. Le vor face o surpriză directorilor și guvernanților. Sunt posibile mișcări de protest în următoarea perioadă, pentru că salariatul merge la muncă să muncească și să ducă salariul acasă. Oamenii au fost înțelegători până acum, dar foamea te lovește, îți plâng copiii acasă”, a declarat pentru Club Feroviar Grigore Mare, președintele Federației Naționale Sindicale Mișcare Comercial Vagoane. (D.C.)

 

 

 

 

Ultimele Articole