sâmbătă, septembrie 7, 2024
spot_img

Angajări pentru calea ferată din Canada. Vor fi necesari 100.000 de lucrători în următorii 10 ani

Se fac angajări pentru calea ferată din Canada. Provincia canadiană Québec va avea nevoie de aproape 100.000 de lucrători în următorii 10 ani pentru a moderniza rețeaua sa feroviară în lungime de 6.302 km. În România, salariul minim brut în construcții (inclusiv feroviare) este de 3.000 de lei. 

Adrian Bărbulescu

angajări pentru calea ferată din Canada studiu de fezabilitate în Canada

”Vom avea nevoie de peste 94.000 de lucrători în următorii 10 ani dfacă provincia Québec va merge înainte cu noua sa politică”, a declarat Jean-Luc Deveaux, vicepreședinyte pentru construcții civile și drumuri al companiei de construcții CSN-Construction.

Dezvoltarea rețelei feroviare ar trebui să declanșeze o adevărată explozie a angajărilor în acest sector, unde un lucrător care montează șinele câștigă aproximativ 3.000 de dolari canadieni pe lună, echivalentul a 2.280 de dolari americani.

În așteptarea Summi-ului de transport feroviar al Ministerului Transporturilor din Québec (MTQ), care are loc luni la Drummondville, fostul deputat François Rebello, un apropiat al premierului provinciei, François Legault, pledează pentru dreptul regiunilor de a avea un cuvânt de spus în această chestiune. ”Există necesitatea de a interconecta Montréal cu celelalte mari orașe din Nord-Est, dar și cu capitalele noastre regionale”, a spus el.

Angajări pentru calea ferată din Canada. Proiect de 300 milioane de dolari

La Bromont, primarul Louis Villeneuve, care este și președintele Alianței Coridorului Feroviar Estrie Montérégie (ACFEM), dezvoltă un proiect de 300 milioane de dolari canadieni (echivalentul a aproximativ 228 milioane de dolari americani) pentru dezvoltarea coridorului Saint-Jean-sur-Richelieu — Sherbrooke. ”Am cerut Guvernului din Québec să ne dea finanțare pentru a face studiile de fezabilitate și de dezvoltare economică”, a spus edilul, citat de Le Journal de Montréal.

Președintele Alianței Industriei Turistice din Québec (AITQ), Martin Soucy, abia așteaptă să vadă dezvoltarea acestui mod de transport mult mai ecologic. ”Am putea avea un tren de noapte între Montréal și New York. Ar fi o bună experiență turistică și am putea să atragem turiști aici”, a spus el.

În Québec, la majoritatea liniilor ferate aparțin unor companii private, cum ar fi Compania Căilor Ferate Naționale din Canada (CN) sau Canadian Pacific (CP).

În România, salariul minim brut în construcții e de 3.000 de lei

În România, firmele de construcții (inclusiv feroviare) și domenii asimilate sunt obligate, până în anul 2028, să acorde un salariu minim de 3.000 de lei brut pentru lucrătorii lor, cu anumite reduceri și scutiri de taxe pe muncă cu respectarea unor condiții.

De la 1 ianuarie 2019 Guvernul a instituit în firmele de construcții un salariu minim de 3.000 de lei brut pe acest sector, prin Ordonanța de urgență 114/2018. Atunci, acest act normativ a prevăzut că salariul minim brut de 3.000 de lei va fi obligatoriu pe parcursul anului 2019. Pe 12 iunie 2019, Guvernul a adoptat o nouă OUG, care modifică vechea ordonanță de urgență 114/2018. Prin noua OUG 43 din 12 iunie 2019, publicată în Monitorul Oficial, se fac două modificări majore pentru firmele de construcții.

Prima este că salariul minim brut de 3.000 de lei (dacă nu se va decide să fie și mai mare) pentru domeniile prevăzute va fi obligatoriu până în anul 2028, inclusiv. De asemenea, aceste domenii vor avea și reduceri de taxe și impozite pe muncă.

Totodată, potrivit OUG 114/2018, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028, angajații de la firmele încadrate în domeniile specificate pot beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit, de 10%, de la plata contribuției la sănătate (CASS), de 10% și de scăderea contribuției la pensii (CAS) de la 25% la 21,25%.

În orice caz, dacă doriți să rămâneți în țară și să activați în domeniul căilor ferate, puteți apela cu încredere la cursurile organizate de Carieră Feroviară în România.

IN THE SPOTLIGHT

Aproape 10.000 de ceferiști „păcăliți” de Guvern în noua lege a pensiilor

Aproape 10.000 de ceferiști care ar fi putut ieși la pensie mai devreme cu cinci ani pe baza legii 195 pierd acest drept odată...

Ultimele Articole