duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Se fac angajări la STB, în locul protestatarilor care vor fi concediați

În perioada următoare se vor face angajări la STB, pe posturile rămase libere ca urmare a concedierii angajaților care refuză să reia lucrul.

„În a cincea zi de grevă, conducerea STB SA a luat următoarele măsuri ferme pentru deblocarea crizei actuale, ca urmare a patru tentative eșuate de comunicare și negociere cu liderii sindicali:

  • Au fost notificați angajații aflați în grevă cu privire la reluarea activității de transport public;
  • S-au depus plângeri penale împotriva celor care au declanșat protestul ilegal;
  • Se vor aplica prevederile contractului colectiv de muncă și ale contractului individual de muncă pentru salariații care nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu în aceste zile de grevă, beneficiind bineînțeles de clemența dată de Consiliul de Administrație”, se arată într-un comunicat dat publicității luni de conducerea Societății de Transport București.

reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Angajări la STB. Se caută șoferi

De asemenea, pe site-ul STB SA a fost publicat un anunț de angajare pentru personal calificat în meseria de conducător autobuz. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei interesați să aplice pentru acest job pot fi consultate AICI.

STB nu angajează și vatmani, pentru că aproape jumătate dintre aceștia au reluat lucrul. Potrivit unui anunț anterior al directorului general al STB, Adrian Criţ, luni dimineaţa, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697. Numărul tramvaielor ieşite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, în timp ce numărul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate.

„Nu ne mai permitem să fim captivi unor angajați manipulați care protestează în continuare fără să aibă cerințe concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Starea financiară a societății este grav afectată. Este posibil ca salariații STB SA să nu-și poată primi salariile. În același timp, se fac și niște pași în viitor. Va exista o discuție cu șefii de autobaze și depouri. Caracatița din STB SA trebuie stârpită. Implicarea sindicatului la toate nivelurile de conducere a făcut posibilă declanșarea acestei greve ilegale, motiv pentru care cei responsabili vor răspunde în fața legii. Mulțumim celor care au ieșit în traseu pentru a-și face datoria față de bucureșteni și au înțeles gravitatea situației. Sunt așteptați și restul angajaților să-și reia activitatea”, se mai arată în comunicatul dat publicității de STB.

Ultimele Articole