sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Angajări la CFR Marfă, DB Cargo, GFR și CTV la Târgul de Carieră Feroviară în România

Nu mai puțin de patru operatori feroviari de transport de marfă caută să angajeze personal la Târgul de Carieră Feroviară în România, care se desfășoară în perioada 8-9 iunie 2023 (joi și vineri) la Gara de Nord din București. Se intenționează astfel să se facă angajări la CFR Marfă, DB Cargo România, Grup Feroviar Român și Cargo Trans Vagon. Însă nu doar operatorii sunt în căutare de personal, ci și constructorii, proiectanții și consultanții.

Agitație mare în Gara de Nord din București. Tineri și mai puțini tineri în căutarea unui loc de muncă au venit la Târgul de Carieră Feroviară în România, etapa fizică.

Înscrierile și interviurile online au început încă de miercuri, 7 iunie, însă mulți au vrut să ”pipăie” cu toate simțurile ofertele angajatorilor din industria feroviară prezenți la acest eveniment, care pentru prima oară după trei ani are loc și în format fizic. Anii trecuți, Târgul s-a desfășurat exclusiv online, din cauza crizei sanitare.

Cum târgul nu are taxă de intrare, nu au lipsit nici câțiva gură-cască, dornici să piardă vremea între două trenuri sau pur și simplu să-și clătească ochii, cum se spune, însă majoritatea celor care au ajuns în holul de la casele de bilete erau dornici să-și găsească un loc de muncă. S-au interesat de condițiile de muncă, posibilitățile de promovare, de program, de salarii și nu puțini au fost cei care și-au depus CV-urile.Angajări la CFR Marfă și DB Cargo. Zeci de posturi disponibile

La CFR Marfă, aglomerație a fost atât la stand, cât și în mediul online. Sunt disponibile mai multe posturi, de la mecanic de locomotivă și mecanic ajutor, până la șef de tren, manevrant de vagoane, revizor tehnic vagoane, dar și de ingineri sau consilier juridic.

Doritorii au început să aplice online încă de miercuri, iar joi au mai venit și în Gara de Nord, să consulte broșuri și să solicite informații suplimentare. Lista posturilor disponibile o puteți consulta AICI, unde puteți și aplica pentru un job.

La DB Cargo România, partener platinium al evenimentului organizat de Carieră Feroviară în România, oferta este și mai variată. În afară de mecanici de locomotivă, șefi de tren sau revizor tehnic vagoane, se mai caută și specialiști salarizare sau electricieni pentru reparații la locomotive. Lista posturilor disponibile o puteți accesa AICI.

CITEȘTE și Angajări la CFR SA și CFR Călători. Ce posturi au fost scoase la concurs în ultimele zile

Angajări și cursuri de școlarizare la Grup Feroviar Român

În afară de angajări,  Grup Feroviar Român, partener silver al Târgului de Carieră Feroviară în România vine și cu oferte de școlarizare.

Astfel, sunt disponibile pentru cei doritori, la Școala GFR, cursuri de formare pentru mecanic de locomotivă, șef de manevră și revizor tehnic vagoane. Lista posturilor disponibile, dar și oferta de școlarizare le puteți consulta AICI.

Oferte de angajare din partea constructorilor și consultanților feroviari

Nu doar operatorii de transport, de stat și privați, fac angajări, ci și companiile din domeniul construcției de căi ferate și consultanții din industria feroviară.

La acest capitol trebuie menționată compania Porr Cosntruct, care este partener platinium al evenimentului. Reprezentanții acesteia nu sunt prezenți fizic în Gara de Nord din București, interviurile având loc exclusiv online. Doritori au fost mulți, rămâne de văzut ce se va concretiza în final. Ofertele acestui angajator le puteți consulta AICI.

Și Novatex Solutions, partener gold al evenimentului, care activează în domeniul construcțiilor și furnizează soluții tehnice și produse geosintetice pentru toate tipurile de aplicații din construcții, are oferte de joburi, pe care le putți consulta AICI.

Un alt partener gold, și aici vorbim de VIO TOP, societate specializată în domeniul proiectare și supervizare pentru lucrări de linii de cale ferată, drumuri, clădiri și ridicări topografice, are oferte de angajare la Târgul de Carieră Feroviară în România. Le puteți consulta AICI.

Companiile enumerate până acum nu sunt singurele prezente la eveniment și ne cerem scuze pe această cale că nu le-am menționat pe toate. Lista lor, precum și ofertele de angajare pot fi consultate AICI.

Tot mai multe proiecte feroviare în derulare

Această ediție a Târgului de Carieră Feroviară în România va avea loc în contextul în care tot mai multe proiecte sunt în derulare sau urmează a fi lansate în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină. Potrivit informațiilor furnizate de partenerul media al evenimentului – Club Feroviar (disponibile aici), acest an promite a fi unul plin de realizări și progrese în infrastructura feroviară și nu numai.

Cu aceste evoluții dinamice, domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină devine tot mai atractiv și deschide noi oportunități pentru tinerii profesioniști, pentru cei care își doresc o reconversie profesională sau pentru cei care doresc să își consolideze cariera în acest domeniu. În cadrul Târgului de Carieră Feroviară în România, veți avea ocazia să fiți la curent cu ultimele tendințe și inovații în acest domeniu în plină dezvoltare.

Ultimele Articole