vineri, februarie 16, 2024
spot_img

Anchetă privind decesul vatmanului din Iași, trimis forțat pe traseu

Procurorii au demarat o anchetă privind decesul la Iași, în seara de Anul Nou, a unui vatman care a acuzat probleme medicale, dar care a fost trimis forțat pe traseu de către dispecerul companiei de transport public.

Moartea vatmanului de la Compania Transport Public Iași (CTP) este anchetată după ce a creat mai multe controverse în ceea ce privește cele întâmplate, potrivit publicației bzi.ro. Martorii de la incident au fost deja chemați la audieri de inspectori și procurori.

Acum, polițiștii și inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) fac investigații pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și care sunt vinovații pentru acest incident nefericit. Vatmanii care au fost de față în acel moment au fost deja chemați să dea declarații pentru anchetatori. Totuși, colegii susțin faptul că dispecera de la Dacia nu a procedat corect.

Trimis forțat pe traseu de către dispecerul CTP

Colegii lui Ioan Vizitiu au rămas profund afectați de cele întâmplate. Acesta a fost înmormântat miercuri, 3 ianuarie 2024. Totuși, vatmanii consideră că dispecera de la Dacia trebuia să nu îl lase pe bărbat să plece în cursă, având în vedere starea lui.

„Deja am fost chemat să dau declarație de către cei de la ITM, erau și procurorii. Eu am spus exact ce s-a întâmplat, cum a decurs totul. Am fost martor și când a avut loc discuția cu dispecera de la Dacia și am intervenit să îi acord primul ajutor când am ajuns la Metalurgiei. Eu nu vreau să dau vina pe nimeni, am spus fix ce am văzut, iar polițiștii vor decide cine a fost de vină. Ce este clar este faptul că un om a murit, iar acest lucru este inacceptabil”, povestește un vatman care a fost martor la incident.

Vatmanul ține să își mențină identitatea anonimă pentru a nu avea probleme la locul de muncă din partea conducerii.

Moartea vatmanului de la CTP este anchetată

La data de 31 decembrie 2023, Ioan Vizitiu a făcut infarct în stație la Metalurgiei, imediat după ce a oprit tramvaiul 11. Acesta anunțase dureri în piept cu două ore înainte, însă a fost trimis în cursă, fără a se ține seama de starea de rău a acestuia. Inspectorii ITM au demarat deja investigațiile privind incidentul din seara zilei de 31 decembrie 2023 și vor discuta cu toate persoanele implicate. De asemenea, și polițiștii au întocmit dosar penal, iar ancheta este în desfășurare pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat.

Ultimele Articole