luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Amtrak comandă trenuri suplimentare Siemens

Amtrak a comandat încă 10 trenuri Airo de la Siemens Mobility, exercitând o opțiune în cadrul contractului semnat în 2021 și, în total, operatorul va deține o flotă de 83 de trenuri Airo.

Primul tren Amtrak Airo este programat să debuteze în 2026, iar aceste noi trenuri vor funcționa pe rute din întreaga țară.

„Suntem încântați să satisfacem cererea tot mai mare de călătorii cu trenul cu un nou echipament de ultimă generație, fabricat în America, care asigură cele mai înalte standarde de confort, servicii și facilități”, a declarat președintele Amtrak, Roger Harris.

Trenurile vor oferi scaune spațioase și confortabile, cu alimentare electrică dedicată, porturi USB-C, suporturi pentru tablete și telefoane pe spătarul scaunelor. Pernele scaunelor trenurilor vor fi conturate, cu spațiu sporit pentru picioare, cotiere individuale pentru brațe și tetiere reglabile. Noile trenuri sunt dotate cu semnalizare mai îndrăzneață și cu coduri de culoare pentru a identifica facilitățile și a diferenția clasele de servicii, atât la bord, cât și pe peron.

Trenurile sunt echipate pentru pasagerii cu mobilitate redusă, oferind toalete spațioase și accesibile, vestibuluri și vagoane cafenea cu echipament de îmbarcare integrat pentru clienții cu mobilitate redusă. În plus, acestea dispun de acces la spații ample de depozitare pentru bagaje.

Acestea sunt echipate cu tehnologie auditivă inductivă pentru a asista la anunțurile de la bord, Wi-Fi 5G și sisteme digitale de informare.

Noile trenuri Airo au fost comandate deoarece cererea de servicii pentru pasageri a depășit așteptările, precizează operatorul feroviar național din SUA. Întreaga flotă Airo va funcționa pe trenurile Northeast Regional, Empire Service, Virginia Services, Keystone Service, Downeaster, Cascades, Maple Leaf, New Haven/Springfield Service, Palmetto, Carolinian, Pennsylvanian, Vermonter, Ethan Allen Express și Adirondack.

O parte din finanțarea Amtrak Infrastructure Investment and Jobs Act (IIJA) va sprijini achiziționarea de rame Amtrak Airo, care sunt fabricate în California.

Amtrak spune că, odată cu această comandă, are posibilitatea de a achiziționa trenuri suplimentare în viitor.

În 2021, Amtrak a acordat Siemens Mobility un contract de 3,4 miliarde de dolari pentru furnizarea a 73 de trenuri Airo, inclusiv opțiuni pentru până la 140 de trenuri suplimentare.

Ultimele Articole