Amsterdam achizitioneaza metrouri CAF

GVB Activa, compania de transport public din Amsterdam, a acordat contractul pentru furnizarea a 30 de trenuri de metrou companiei spaniole CAF. Comanda include pana la 30 de trenuri de metrou suplimentare, precum si o optiune de extindere a vehiculelor de la 3 vagoane la 6 vagoane.
Noile trenuri de metrou pentru Amsterdam au 3 vagoane si pot fi cuplate cate doua, rezultand un tren cu 6 vagoane. Ele pot fi operate si automat. In plus, metrourile sunt dotate cu echipamente de ultima generatie, sisteme de informare a pasagerilor si sunt eficiente din punct de vedere energetic si usor de intretinut.
Noile vehicule vor inlocui generatia mai veche de metrouri care sunt inca in exploatare si vor creste capacitatea de transport pe reteaua aglomerata din Amsterdam.
In 1994, GVB a acordat companiei CAF un contract pentru livrarea a 37 de trenuri de metrou care asigura transportul pe reteaua de metrou din Amsterdam. De asemenea, in 2016, GVB a acordat companiei CAF un contract pentru livrarea a 63 de tramvaie, un proiect aflat in desfasurare.
In iulie, municipalitatea va inaugura linia Noord-Zuid, cea mai noua linie de metrou, care leaga Statia Amsterdam Zuid de suburbiile aflate la nord de Raul Ij. Linia are o lungime de 9,8 km si deserveste 8 statii. In statiile Centraal si Zuid, pasagerii au legaturi cu celelalte linii de metrou din Amsterdam, dar si cu reteaua feroviara suburbana, operata de Caile Ferate Olandeze.