spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Amenzile STB pot fi plătite direct cu cardul contactless sau cu telefonul, la controlori

Începând de azi, amenzile STB se pot plăti şi cu cardul bancar contactless, direct la agenții de control ai Societății de Transport București.

”Începând de joi, 09.12.2021, persoanele care nu dețin titlu de călătorie valabil și validat sau documente care atestă gratuitatea, în momentul controlului efectuat în mijloacele de transport public din Regiunea București-Ilfov, vor avea posibilitatea de a plăti suprataxa și cu cardul bancar contactless (Mastercard, Maestro sau Visa), telefonul mobil sau ceasul cu wallet integrat, direct la agenții de control”, se arată într-un comunicat dat publicității de societatea de transport suprateran din Capitală.Amenzile STB au fost majorate de la 1 august 

Tranzacția se realizează prin intermediul aplicației mobile CEC SmartPhone POS, instalată pe echipamentele portabile de control ale controlorilor.

Banca verifică valabilitatea cardului bancar, precum şi existența soldului necesar pentru achitarea suprataxei, iar ulterior tranzacția este confirmată de aplicația mobilă, fiind certificată de chitanţa electronică transmisă călătorului prin e-mail. După finalizarea tranzacției, agenții de control emit cardul de suprataxă, care permite utilizarea tuturor mijloacelor de transport public de suprafață din Regiunea București-Ilfov, doar în ziua în care a fost emis, până la ora 24:00, iar ulterior valabilitatea acestuia expiră.

De la 1 august 2021, tariful suprataxei este de 80 de lei (față de 50 de lei anterior), fără comision sau alte taxe, indiferent de tipul de card utilizat.

Ultimele Articole