miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Amenzi pentru taximetriștii de la Gara de Nord: 28.000 de lei în doar două ore

În decurs de doar două ore, taximetriștii de la Gara de Nord din București au fost amendați cu suma totală de 28.000 de lei de către polițiștii locali.

În ultima săptămână, poliţiştii locali au aplicat taximetriştilor din Capitală amenzi totale de peste 43.000 de lei, iar 28.000 de lei au reprezentat doar sancţiuni aplicate joi, în decurs de două ore, la Gara de Nord.

Controalele din ultimele şapte zile au avut loc la Piaţa Romană şi Gara de Nord şi au vizat depistarea şi sancţionarea şoferilor care încalcă prevederile Legii taximetriei şi ale Regulamentului privind serviciul public de transport local în regim de taxi, informează Poliţia Locală a Capitalei, pe Facebook, citată de Agerpres.

Poliţiştii locali şi cei ai Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord au verificat documentele aferente unui număr de 76 de taxiuri, 23 de șoferi fiind depistaţi cu nereguli.

Taximetriștii de la Gara de Nord, amendați pentru neeliberarea bonului fiscal și neprezentarea documentelor

„Pentru neeliberarea bonului fiscal la sfârşitul cursei, lipsa echipamentelor radio de emisie recepţie, cât şi neprezentarea documentelor justificative şoferii vinovaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi totale de peste 43.000 de lei. Trei sferturi din acestea au fost aplicate joi, la Gara de Nord, acolo unde, în decurs de două ore, poliţiştii locali au sancţionat 11 conducători auto ce ofereau servicii de taxi cu încălcarea legislaţiei. Nouă autorizaţii taxi au fost reţinute, ca măsuri complementare”, precizează sursa citată. Poliţia Locală Bucureşti transmite că va continua acţiunile pentru verificarea legalităţii activităţii de transport public în regim de taxi.

În urmă cu șapte ani, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a concesionat către Taxi Meridian activitatea de taximetrie la Gara de Nord, însă parteneriatul nu a durat nici măcar un an.

Ultimele Articole