duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Polițiștii au aplicat aproape 370 de amenzi în trenuri și în gări, într-o singură zi

Într-o singură zi, miercuri, 27 ianuarie, polițiștii de la Transporturi au aplicat aproape 370 de amenzi în trenuri și în gări, cu prilejul unei acțiuni de control.

amenzi în trenuri amenzi de Sfânta Maria

La data menționată, la nivel național, polițiștii de la Transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, din bagaje și de bagaje de la călători, precum şi pentru siguranţa transporturilor feroviare de călători, a informat vineri după amiază, printr-un comunicat, Inspectoratul General al Poliției Române.

Au fost acțiuni de patrulare în 370 de stații de cale ferată și 280 de trenuri de călători, fiind legitimate peste 1.500 de persoane. Cu acest prilej, au fost prinse șase persoane bănuite de comiterea de infracțiuni, patru dintre ele fiind depistate în flagrant delict.

Amenzi în trenuri și în gări, inclusiv pentru nerespectare normelor anti-Covid

Pentru fapte contravenționale, au fost aplicate 369 de sancțiuni, dintre care 76 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, au fost aplicate trei sancțiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 208 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și 39 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române.

Valoarea amenzilor aplicate este de 111.000 de lei.

Ultimele Articole