luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Polițiștii au dat amenzi în trenuri, pentru mersul ”cu nașul” și nepurtarea măștii de protecție

Polițiștii de la Transporturi au dat în weekend-ul trecut sute de amenzi în trenuri, în special pentru merscul ”cu nașul” și nepurtarea măștii de protecție.

amenzi în trenuri amenzi de Sfânta Maria

În urma unui control prin trenuri derulat de către poliţiştii de la Transporturi Iași în weekend, au fost depistaţi 30 de călători care nu aveau bilet. Cel mai probabil, aceştia au dat bani controlorului de tren. Poliţiştii au sancţionat zeci de călători, mulţi care nu purtau mască de protecţie.

”În perioada 22-24 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi au acţionat pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă în trenurile de călători care tranzitează zona Moldovei şi în staţiile şi triajele de cale ferată. A fost efectuată activitate de patrulare în 106 trenuri şi 77 de staţii de cale ferată şi verificate 14 societăţi comerciale. În urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate, au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost legitimate 347 de persoane şi identificaţi 30 de călători frauduloşi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi, citați de Ziarul de Iași.

Amenzi în trenuri și la Cluj-Napoca

Și Poliția Transporturi din Cluj-Napoca a făcut, în perioada 22 – 24 ianuarie, razii în trenurile de călători care circulă pe raza județului.

Au fost verificate 215 trenuri de călători şi 32 staţii de cale ferată, fiind legitimate 747 persoane. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu Legea 55/2020, pentru lipsa măștii de protecția sau purtarea acesteia în mod necorespunzător.

Totodată, ca urmare a nerespectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991R. Pentru alte abateri ale normelor în vigoare, forțele implicate au aplicate 13 sancțiuni contravenționale.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au depistat un bărbat bănuit că ar fi sustras un telefon mobil unui călător. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal, bunul fiind recuperat și returnat posesorului, informează Știri de Cluj.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole