vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Amenzi în mijloacele de transport din București, pentru nerespectarea regulilor anti Covid

Poliția Capitalei a aplicat în ultima săptămână amenzi în mijloacele de transport din București, pentru nerespectarea regulilor anti Covid.

amenzi în mijloacele de transport scandal în tramvaiul 21

Astfel, împreună cu poliţiştii locali, Poliția Capitalei a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecţie în mijloacele de transport în comun.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a anunţat că a continuat acţiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecţie împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport București și Metrorex. Amenzile aplicate într-o săptămână au o valoare cumulată de aproape 160.000 de lei.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai Poliţiei Locale, au fost constatate şi aplicate 1.127 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 158.200 lei”, a anunţat Poliţia Capitalei.

Amenzi în mijloacele de transport. Ludovic Orban a cerut controale zilnice la metrou

Premierul Ludovic Orban a anunțat sâmbătă, la videoconferinţa cu prefecţii desfăşurată la Ministerul Afacerilor Interne, că trebuie respectate regulile în transporturile feroviare, iar la metrou trebuie făcute zilnic controale. ”Avem nevoie de o prezenţă zilnică în metrou pentru a fi respectate regulile, în transportul feroviar către destinaţii de vacanţă, de asemenea, trebuie respectate regulile, iar în cel cu autocare, rog poliția rutieră să fie atentă”, a spus prim-ministrul.

Ludovic Orban a spus că ne confruntăm cu o creştere îngrijorătoare a numărului de cazuri de COVID-19 şi a cerut intensificarea controalelor.

169 de amenzi, aplicate la metrou

Poliţiştii şi jandarmii din Bucureşti au făcut, săptămâna trecută, controale pentru a verifica respectarea măsurilor de protecţie sanitară la metrou, fiind aplicate 169 de amenzi. Cele mai multe au vizat încălcarea legii privind starea de alertă.

”În săptămâna ce tocmai s-a încheiat , Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada de Poliţie Transport Public a desfăşurat acţiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr 55/2020, măsurile de protecţie împotriva infectării cu virusul COVID-19, în staţiile şi garniturile de metrou. Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în  care au fost implicaţi şi reprezentanţi ai jandarmeriei, au fost constatate şi aplicate  169 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei”, a transmis luni Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că 120 de amenzi au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020 privind starea de alertă, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole