spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Peste 2.500 de amenzi în gări și trei dosare penale. Doi bărbați în autoizolare furau cabluri de la CFR

Polițiștii de la Transporturi au aplicat peste 2.500 de amenzi în gări și trenuri și au întocmit trei dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare 3. Doi bărbați din Miercurea Ciuc care ar fi trebuit să se afle în autoizolare au fost surprinși de oamenii legii când încercau să fure cabluri de la calea ferată.

Adrian Bărbulescu

amenzi în gări bilanțul Poliției Transporturi Poliția Transporturi razii în gări sinucidere pe calea ferată

”În urma verificărilor efectuate la structura de specialitate din cadrul Poliției Române a rezultat faptul că, în perioada 25 martie – 3 aprilie 2020, polițiștii de la Direcția de Poliție Transporturi au aplicat 2.506 sancțiuni contravenționale în gări și trenuri, pentru încălcări ale prevederilor Ordonanței Militare nr. 3 din 24 martie 2020, în valoare totală de 2.007.590 de lei, și au întocmit trei dosare penale”, a comunicat, la solicitarea adresată de Club Feroviar, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cele mai multe amenzi în gări, la București

Așa cum era de așteptat, cele mai multe amenzi au fost aplicate în marile orașe. Din totalul de sancțiuni contravenționale aplicate de Poliția Transporturi, 196 au fost în București, 142 în Cluj, 129 în Buzău și 128 în Timișoara. La polul opus, cele mai puține au fost aplicate în Covasna (opt sancțiuni) și Botoșani (două sancțiuni).

Au plecat din autoizolare și s-au dus să fure cabluri de la calea ferată

Covasna se află la coada clasamentului contravențional, însă județul vecin Harghita e fruntaș la dosare penale: două dintre cele trei de la nivelul întregii țări au fost întocmite aici.

Astfel, în ziua de 27 martie, la ora 20,00, polițiștii Postului de Poliție T.F. Miercurea Ciuc, din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Harghita, au fost sesizați că în zona Gării Miercurea Ciuc a fost secționat un cablu interurban, fapt care punea în pericol siguranța circulației feroviare.

Polițiștii au ajuns imediat la fața locului, unde au prins în flagrant doi bărbați, care ar fi secționat cablul interurban. În urma cercetărilor făcute de oamenii legii, s-a stabilit că cei doi ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu. Pe 19 martie, cei doi bărbați se întorseseră în țară din Austria și, cum au încălcat măsura autoizolării la domiciliu, au fost duși la un loc de carantină instituționalizată, pentru o perioadă de 14 zile, cu sprijinul specialiștilor DSP și al serviciului ISU Harghita.

”Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere sau semnalizare falsă, conform prevederilor Art. 332, alin. (1), din Codul penal și pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă  prevăzută și pedepsită de Art. 352, alin. (1), din Codul penal”, se mai arată în răspunsul IGPR la solicitarea Club Feroviar.

Ordonanța Militară 3 a introdus restricții de circulație

În seara zilei de 24 martie, ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat Ordonanța Militară 3, care a instituit interzicerea circulației tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, cu unele excepţii legate de mersul la serviciu, aprovizionarea cu bunuri de strictă necesitate, asistență medicală sau necesitățile animalelor de companie.

Prin aceeași Ordonanță Militară s-a instituit și carantinarea cetățenilor care vin din străinătate, începând cu data de 25 martie 2020, ora 12,00. ” Se instituie măsura izolării la domiciliu sau, după caz, carantinării pentru toate persoanele care intră în România”, se arată la articolul 5, alin. 1 al respectivului act normativ.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole