spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Peste 500 de amenzi date de Poliție la trecerile la nivel cu calea ferată, într-o zi

Peste 500 de amenzi au fost date de Poliție la trecerile la nivel cu calea ferată, în cadrul unei acțiuni care a avut loc într-o singură zi.  

La data de 3 februarie, polițiștii de la Transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, informează Poliția Română.

În cadrul acțiunii, au fost desfășurate activități în zona a 217 treceri la nivel cu calea ferată, au fost verificate 1.133 de vehicule, aplicate 505 sancțiuni contravenționale, dintre care 385 la regimul rutier, respectiv 64 pentru abateri la trecerile la nivel cu calea ferată.

Totodată, au fost reținute 43 de permise de conducere, retrase 11 certificate de înmatriculare și cinci seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 61/1991, republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Contravenții și infracțiuni depistate de Poliție la trecerile la nivel

În comunicatul de presă se dau și câteva exemple de situații întâlnite de polițiști.

Astfel, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mehedinți au depistat o persoană, de 23 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în portul Drobeta Turnu Severin nu a respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune, continuându-și deplasarea.

Acesta a fost sancționat contravențional, totodată luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Gorj au depistat o persoană, de 35 de ani, în timp ce conducea un autovehicul, iar la trecerea la nivel cu calea ferată Vidin, comuna Jupânești, județul Gorj, nu ar fi respectat semnificația semnalelor acustice și luminoase aflate în funcțiune și și-ar fi continuat deplasarea. El a fost sancționat contravențional, totodată luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 120 de zile.

Polițiștii Biroului Secției Postului de Poliție Transporturi Constanța au depistat, la trecerea la nivel cu calea ferată, stația CF Chiraftei, județul Galați, amplasată pe DC 20, o persoană, din localitate, care conducea un autovehicul și ar fi avut inspecția tehnică periodică expirată. De asemenea, acesta nu ar fi deținut asigurare obligatorie RCA valabilă pentru autovehiculul în cauză. A fost aplicată sancțiune contravențională, respectiv reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare ale autovehiculului.

În fine, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Mureș au depistat, în trafic, pe Strada Somnului din municipiul Târgu Mureș, o persoană de 49 de ani în timp ce conducea un autoturism, iar la trecerea la nivel cu calea ferată ar fi depășit coloana de vehicule oprită. A fost aplicată sancțiune contravențională, iar, ca măsură complementară, a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 30 de zile.

Ultimele Articole