luni, septembrie 25, 2023
spot_imgspot_img

Amenințări ale șefului CFR Călători. Trenuri anulate în sezonul estival după refuzul orelor suplimentare

Șeful CFR Călători, Traian Preoteasa, ar fi promis sindicaliștilor luni că dacă mecanicii de locomotivă vor refuza orele suplimentare atunci vom avea trenuri anulate în sezonul estival.

Informația apare într-o comunicare trimisă de liderii sindicali angajaților după încheierea întâlnirii de luni dimineața a șefului CFR Călători cu sindicatele din domeniu.

„Avem și promisiunea verbală a Directorului General al CFR CĂLĂTORI – domnul Traian Preoteasa că dacă mecanicii de locomotivă își mențin refuzul de a face ore suplimentare în iulie 2023, atunci anulează trenuri de călători în plin sezon estival”, au spus liderii sindicali.

Trenuri anulate în sezonul estival

Potrivit lui Maxim Rodrigo, lider sindical, un mecanic de locomotivă are în prezent (după aplicarea parțială a legii Statutului Personalului Feroviar) un salariu de bază cu doar șapte lei mai mare decât un acar, şi anume 4507 lei față de 4500 lei. Mecanicii de locomotivă ar refuza să presteze ore suplimentare plătite cu un salariu de acar.

Preoteasa ar fi înaintat un act la ITM București, să vadă dacă legal poate negocia un alt CCM în condițiile în care la CFR Călători există un CCM în vigoare, mai spune Maxim Rodrigo.

După cum a informat aici Club Feroviar, Traian Preoteasa i-a invitat la discuții pentru luni dimineața pe liderii sindicali de la Mișcare Comercial Vagoane, Grigore Mare, și Alianța Federațiilor Tehnice Feroviare, Iulică Măntescu. Au fost oferite promisiuni verbale sindicatelor privind Legea Statutului Personalului Feroviar.

Discuțiile s-au sfârșit rapid, după doar o jumătate de oră, căci participanții au obținut doar promisiuni verbale de la Traian Preoteasa. Acesta ar fi promis aplicarea grilei cu coeficienți de ierarhizare de la 1 decembrie 2023, însă sindicaliștilor le este teamă că directorul general CFR Călători nu își va ține promisiunea și va invoca diferite motive pentru nerespectarea acesteia, precum absența bugetului pe anul viitor.

 

 

 

Ultimele Articole