duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Amendă la Ilia, pentru o firmă care lucrează la modernizarea căii ferate Gurasada-Simeria

O amendă la Ilia, în valoare de 30.000 de lei, a fost aplicată de Garda de Mediu Hunedoara  unei firme care lucrează la modernizarea căii ferate, după sesizarea mai multor localnici.

amendă la Ilia
FOTO cu rol pur ilustrativ

Este vorba despre o firmă care nu deține acte de reglementare în ceea ce privește protecția mediului. Pe lângă sancțiunea aplicată, ca măsură suplimentară, comisarii de mediu au luat decizia de a sista activitatea firmei, până ce va remedia problema. În luna februarie a acestui an, o altă companie a fost sancționată cu 60.000 de lei.

De data aceasta, comisarii de mediu au amendat cu 30.000 de lei un agent economic, care își desfășoară activitatea de sortare-spălare-concasare agregate minerale, fără a avea documentele necesare pentru protecția mediului.

Amendă la Ilia, în urma unui control al Gărzii de Mediu

„Efectuând un control ca urmare a unei sesizări prin care se reclama praful generat de camioanele ce transportă sorturi de la o societate de pe raza comunei Ilia comisarii de mediu din județul Hunedoara au constatat faptul că acest agent economic desfășoară activitatea de sortare-spălare-concasare agregate minerale fără a deține acte de reglementare din punct de vedere al protecției mediului. În consecință, a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și a fost impusă sistarea activității până la obținerea actelor de reglementare. Tot mai mulți își asumă demararea unor lucrări fără să dețină acte de reglementare, dar noi suntem la datorie și reușim să luăm măsurile impuse de lege, la timp”, a declarat comisarul șef Angela Croitoru, șefa Garda de Mediu Hunedoara, citată de site-ul Servus Press.

Nu este pentru prima dată când oamenii care locuiesc în comuna Ilia au sesizat autoritățile când au văzut că se produc anumite nereguli aici. Aproape 400 de locuitori ai comunei Ilia au semnat și au trimis autorităților o petiție, în luna februarie a acestui an, prin care și-au exprimat indignarea pentru faptul că, în centrul localității, a fost amenajat un depozit de agregate minerale, al firmei care execută lucrări la calea ferată pe tronsonul Simeria-Gurasada. Oamenii din comună s-au plâns autorităților de zgomotul și praful creat, dar și de faptul că drumurile au fost distruse de utilajele care lucrează la modernizarea căii ferate.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole