spot_img
joi, ianuarie 20, 2022
spot_img

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko: calea ferată este foarte importantă pentru Moldova

O atenție deosebită din partea UE e acordată și drumurilor, și căii ferate, a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, aflat într-o vizită la Ungheni.

ambasadorul UE la Chișinău

El a declarat pentru presa locală că Podul peste Prut este un plan foarte important pentru cetățenii din zonă.

În continuare, oficialul european a menționat faptul că podul este un punct prioritar în dialogul dintre România și Republica Moldova și se pune o importanță mare la realizarea lui. „Eu nu am informații concrete când va fi pus în aplicare acest proiect, dar știu că este considerat ca un plan de prioritate. Acest tip de conexiune e foarte important și poate să fie susținut inclusiv și de către programe transfrontaliere”, a specificat diplomatul.

Ambasadorul UE la Chișinău sprijină proiectele de modernizare

În același timp, Peter Michalko a reiterat că o atenție deosebită din partea UE e acordată și drumurilor, și căii ferate. „Pentru Ungheni și calea ferată este foarte importantă și UE vine cu susținerea modernizării căilor ferate, doar că prin alte programe. Cât privește drumurile, Banca Europeană de Investiții a finanțat construirea drumului spre Chișinău. E un proiect în valoare de 150 milioane de euro anume pentru acest drum național și încă pentru alte câteva porțiuni de drum”, a menționat el.

Peter Michalko, împreună cu ambasadorul Poloniei, Bartlomiej Zdaniuk, se află la Ungheni cu ocazia evenimentului de lansare a programului EU4Ungheni.

Ultimele Articole