marți, iulie 16, 2024
spot_img

FOTO Aluviuni pe calea ferată în nordul țării. Două trenuri de călători sunt blocate

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA  a anunțat că din cauza unor aluviuni pe calea ferată circulația feroviară este blocată în nordul țării.

UPDATE Linia Pojorâta – Sadova a fost redeschisă la ora 19.40, cu restricție de viteză de 10 km/oră în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor. Primul tren care va tranzita acest interval de stații va fi trenul IR 1763, care circulă pe relația Iași – Timișoara. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile care au circulat cu transbordare auto între stațiile Pojorâta și Sadova și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iași a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervențiilor de îndepărtare a aluviunilor și redeschiderea liniei în condiții normale de trafic.

UPDATE Personalul Regionalei de Infrastructură Iași (SRCF Iași) din stația Pojorâta a oferit apă plată/minerală călătorilor înainte de transbordarea cu mijloace auto. Și călătorii din statia Sadova au primit, din partea personalului feroviar al SRCF Iași, apă plată/minerală.

UPDATE Transbordarea auto pe relația Pojorâta – Sadova se va realiza cu trei autocare (57 de locuri/autocar) și un microbuz, pentru călătorii din următoarele trenuri: trenul 12830 din Sadova și trenurile 12832 și 1831, din Pojorâta.

UPDATE SRCF Iași intervine pentru curățarea liniei de cale ferată și îndepărtarea aluviunilor cu un utilaj COlMAR

UPDATE La ora 16.51, locomotiva de ajutor cu trei vagoane din compunerea garniturii trenului 12823 a plecat din linie curentă.

UPDATE Pentru intervenția personalului feroviar al SRCF Iași și al reprezentanților ISU în zona km 75+100, unde linia de cale ferată este acoperită de aluviuni, s-a luat măsura de retragere a ultimelor două vagoane din compunerea trenului 12823, cu o locomotivă de ajutor, în stația Pojorâta, de unde calătorii vor fi preluați cu mijloace auto până în stația Sadova. SRCF Iași a contactat deja firme auto din zonă pentru microbuzele necesare transbordării auto a călătorilor pe relația Pojorâta – Sadova și retur. Intervențiile echipelor feroviare și ale ISU în zona km 75+100 vor continua după retragerea celor două vagoane ale trenului 12823 din linie curentă.

Trenul 12823 este oprit temporar între stațiile Pojorâta și Sadova din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată la km 75+100, iar trenul 12830 a fost, de asemenea, oprit în stația Sadova, a precizat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA.

Reprezentanții SRCF Iași au solicitat intervenția ISU Suceava pentru eliberarea liniei, garnitura 12823 fiind oprită chiar înaintea zonei acoperite de aluviuni.

Aluviuni pe calea ferată. Două garnituri așteaptă deblocarea circulației

La rândul său, SNTFC CFR Călători a anunțat printr-un comunicat postat pe site-ul propriu că în cursul acestei după-amiezi, 5 iulie a.c, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați – Cluj Napoca şi retur este întreruptă.

”În acest moment, trenul IR 12830 staţionează în staţia Sadova, iar trenul IR 12832 staţionează în linie curentă între staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc. În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. Detalii despre reluarea circulaţiei pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță”, se mai arată în comunicat.

IN THE SPOTLIGHT

Cum pleci cu câinele în vacanță dacă nu ai mașină. Cine acceptă animale de companie

Vrei să pleci cu câinele în vacanță, dar nu ai mașină. Ei bine, problema este reglementată de Uniunea Europeană în ceea ce privește călătoriile...

Ultimele Articole