spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img

Alstom va realiza mentenanta noilor trenuri TransPennine Express

Alstom-UK_20160531---maintenanceUK--800x4009Producătorului francez de material rulant, Alstom, i-a fost atribuit un contract în valoare de 40 milioane de euro, de către TransPennine Express – operatorul de trenuri intercity pentru Nordul Angliei și Scoția. Potrivit contractului, Alstom va realiza mentenanța celor 25 de trenuri noi, începând cu 2019, când acestea vor intra în circulație și până în 2024, contractul de mentenanță putând fi prelungit cu încă doi ani.
Mentenanța se va realiza în atelierele Alstom din Manchester, Liverpool și Glasgow.
Noile trenuri electrice vor circula între Manchester și Liverpool, apoi către Glasgow și Edinburgh, în timp ce trenurile diesel vor circula inițial între Liverpool și Newcastle.

Parcul de material rulant al TransPennine Express cuprinde 12 trenuri Civity UK Intercity, fiecare compus din câte cinci vagoane și 13 trenuri electrice Intercity, de asemenea formate fiecare din câte cinci vagoane. Cele 25 de trenuri ale operatorului britanic vor asigura un număr de 13 milioane de călătorii anual.
”Alstom are experiență la nivel global în mentenanța materialului ruant, are capacitatea de a asigura mentananța trenurilor care nu sunt produse de către Alstom, așa cum este și cazul acestui contract. ”, a declarat Henrik Anderberg, Director General  interimar, Alstom Marea Britanie si Irlanda.

 

Ultimele Articole