Alstom va livra sistemul de semnalizare pentru Linia 3 a metroului din Mumbai

10 decembrie 2018

Compania de metrou din Mumbai a acordat companiei Alstom un contract in valoare de 100 de milioane de euro pentru furnizarea sistemului de semnalizare CBTC pentru Linia 3.
In cadrul contractului, Alstom va dota Linia 3 cu sistemul Urbalis 400, cea mai noua tehnologie de semnalizare CBTC dezvoltata de companie. Obiectivul contractului include operarea automata a trenurilor, interlocking asistat de computer si supravegherea centralizata a trenurilor, usi care despart peronul de linie, dar si control mecanic al sistemului de supraveghere si sistem de achizitie a datelor (E&M SCADA).
Sistemul Urbalis 400 este un sistem avansat de semnalizare si control al trenului bazat pe comunicare care va ajuta la eliminarea congestiei in Mumbai. Acest sistem a fost implementat in peste 30 de orase din intreaga lume. Actualizata in permanenta, solutia ajuta operatorii urbani sa-si optimizeze performantele si capacitatea, furnizand in acelasi timp interlocking standard pentru nevoile lor operationale. Proiectat special pentru metrourile aglomerate, sistemul ofera o gama larga de functii care imbunatatesc performanta vehiculelor.
Acesta este al treilea contract pe care Alstom il castiga in Mumbai anul acesta pentru furnizare de energie si livrare de vehicule de metrou. Contractul pentru livrarea a 248 de vagoane de metrou (31 de trenuri cu opt vagoane) pentru Mumbai este cel mai mare contract de material rulant castigat de Alstom in India in sectorul urban. Valoarea sa este de 315 milioane de euro.