spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Alstom va livra o noua generatie de metrouri pentru Lyon

metro_de_lyonAlstom va proiecta si livra noua generatie de metrouri pentru orasul Lyon si imprejurimile acestuia. Partea obligatorie a comenzii include livrarea a 30 de metrouri in valoare de 140 de milioane de euro. Prima comanda va fi extinsa prin exercitarea optiunilor pentru inca 18 metrouri. Primele patru metrouri vor intra in serviciu in 2019 pe linia B a retelei de metrouri din Lyon.
Contractul, care face parte din programul SYTRAL «Avenir Métro 2020» (Viitorul Metroului 2020), are ca scop imbunatatirea capacitatii de transport pe liniile A, B si D ale metroului din Lyon pentru a face fata numarului in crestere de calatori, cu o valoare estimata la 30% in urmatorii ani.
Noile metrouri vor utiliza cele mai avansate tehnologii pentru a creste disponibilitatea, accesibilitatea si informarea calatorilor si pentru a facilita intretinerea. Avand o lungime de 36 de metri, fiecare metrou va fi capabil sa transporte pana la 325 de calatori. Noile metrouri pentru Lyon au un impact redus asupra mediului fiind reciclabile in proportie de 96%. Vehiculele vor fi echipate cu un sistem de franare electric, sistem de iluminare cu LED si alte inovatii care permit reducerea cu 25% a utilizarii energiei comparativ cu metrourile aflate in prezent in serviciu.
Sase dintre centrele Alstom din Franta sunt implicate in proiectarea si dezvoltarea noului metrou din Lyon.

Ultimele Articole