sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Alstom va livra Norvegiei 200 de trenuri Coradia Nordic

Alstom a câștigat un contract reprezentativ pentru livrarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia în Norvegia.

Contractul-cadru cu Norske Tog are o valoare de 1,8 miliarde EUR și presupune vânzarea a  până la 200 de trenuri Coradia Nordic. Prima comandă fermă de 30 de trenuri este în valoare de 380 de milioane de euro.

Alstom, lider mondial în mobilitate inteligentă și sustenabilă, a semnat un contract-cadru cu Norske Tog (NT) care permite furnizarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia Nordic. Cu o valoare totală de peste 1,8 miliarde de euro, contractul constituie cea mai importantă achiziție feroviară din istoria Norvegiei. Prima comandă fermă de 30 de trenuri valorează 380 de milioane de euro.

Livrarea noilor trenuri regionale „Clasa 77” către Norske Tog este programată să înceapă în 2025. Odată pusă în funcțiune, această nouă flotă va începe să funcționeze ca un serviciu feroviar suburban și rapid, care leagă Ski și Stabekk în regiunea metropolitană Oslo.Așteptăm cu nerăbdare să putem oferi o capacitate mai mare, confort sporit și acoperire mobilă superioară pasagerilor noștri”, spune Øystein Risan, director general al Norske Tog.

Suntem cu adevărat încântați că Norske Tog a ales Alstom pentru a-și construi viitoarea flotă de trenuri. Suntem mândri să contribuim la creșterea capacității pe liniile aglomerate din zona Oslo și Viken. Trenurile Coradia Nordic alese sunt potrivite perfect pentru condițiile meteorologice norvegiene. Mai mult, această comandă confirmă poziția de lider a Alstom în Norvegia, deoarece echipăm deja întreaga flotă norvegiană cu o nouă soluție de semnalizare”, spune Rob Whyte, Managing Director al Alstom Nordics.

Trenul Coradia Nordic pentru Norske Tog a fost special adaptat pentru a răspunde nevoilor rețelei feroviare norvegiene. Viteza sa maximă de 160 km/h asigură o călătorie rapidă și confortabilă într-un mediu spațios și relaxant. Fiecare garnitură va fi formată din șase vagoane cu un singur nivel pentru o capacitate totală de 778 de pasageri, oferind o capacitate cu 40% mai mare decât trenurile pe care le înlocuiesc. Noile trenuri vor fi echipate cu cel mai recent sistem de semnalizare ETCS. Sistemul va dispune de soluții avansate în premieră mondială, proiectate să facă față celor mai dure condiții de iarnă.

300 de trenuri livrate țărilor nordice

Coradia Nordic este o familie extrem de versatilă de trenuri electrice multiple, de ultimă generație, cu podea joasă, concepute pentru a răspunde cerințelor transportului regional și interurban din țările nordice. Un design modular permite operatorilor să aleagă configurația și interiorul care funcționează cel mai bine pentru piața și strategia lor comercială. În plus, abordarea sustenabilă a Alstom în ceea ce privește serviciile ia în considerare întregul ciclu de viață al produsului, de la proiectarea inițială până la sfârșitul ciclului de viață, ceea ce va maximiza valoarea activelor Norske Tog. Până acum, aproape 300 de trenuri Coradia Nordic au fost livrate clienților din țările nordice.

Alstom va asambla trenurile pentru Norske Tog la uzina sa din Salzgitter, Germania. Managementul de proiect și managementul contractului, punerea în funcțiune a produsului, testarea, documentația, instruirea și garanția se vor executa în Norvegia.

Gama Coradia de la Alstom răspunde cerințelor actuale în transportul regional și interurban și oferă trenuri care și-au dovedit fiabilitatea în operare timp de peste treizeci de ani. Până în prezent, Alstom a vândut 3.300 de trenuri Coradia în întreaga lume. Gama Coradia oferă tracțiune electrică și diesel, împreună cu alte soluții inovatoare fără emisii, cum ar fi tracțiunea alimentată cu baterii și hidrogen, pentru liniile neelectrificate.

Ultimele Articole