spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Alstom va livra noi tramvaie Citadis in Lyon

Contractul-cadru semnat intre Alstom si SYTRAL (Syndicat des Transports de l’Agglomération Lyonnaise) depaseste 40 milioane de euro si, potrivit acestuia, comanda ferma prevede livrarea a 11 tramvaie noi Citadis, fiecare in lungime de 43 metri. SYTRAL isi poate exprima optiunea pentru a plasa comenzi suplimentare, in functie de cerintele viitoare. Cele 11 tramvaie noi vor rula pe Linia T4 din Lyon, sporind astfel capacitatea de transport. Primul tramvai va fi livrat la sfarsitul lui 2019.

Proiectarea acestor tramvaie noi va fi identica cu cele 92 de tramvaie care circula in prezent pe reteaua din Lyon, beneficiind in acelasi timp de o experienta de 17 ani de functionare a gamei Citadis. Partea din fata a fost complet reproiectata pentru a se conforma noilor reguli emise de catre agentia STRMTG, in vigoare din 2016. Provocarea a constat in imbunatatirea vizibilitatii si a confortului vatmanului, pastrand in acelasi timp spiritul designului original al tramvaiului din Lyon (botul tramvaiului in forma unui vierme de matase).

“Suntem incantati sa castigam acest contract, care reprezinta o provocare tehnica, aceea de a dezvolta capatul frontal al tramvaiului, pastrand in acelasi timp spiritul designului original. Aceasta comanda demonstreaza capacitatea companiei Alstom de a oferi produse testate si verificate, personalizate pentru a raspunde nevoilor specifice ale clientilor sai, respectand in acelasi timp reglementarile in vigoare. Cu 92 de tramvaie Citadis in functiune, reteaua din Lyon este un adevarat model al expertizei franceze si al companiei Alstom”, a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, vicepresedinte executiv Alstom Franta.

Cu o lungime totala de 43 de metri, noile tramvaie Citadis vor putea transporta pana la 300 de pasageri fiecare, echivalentul a mai mult de 3 autobuze. Citadis ofera o calitate optima a calatoriei, avand podeaua 100% joasa, aer conditionat, un sistem de supraveghere video si informatii audio-vizuale. Citadis este in proportie de pana la 98% reciclabil, ajutand astfel la protejarea mediului inconjurator.

Noile tramvaie Citadis vor fi proiectate si fabricate in unitatea de productie Alstom din La Rochelle, Franta. Celelalte unitati de productie franceze implicate in proiect sunt Aix-en-Provence pentru echipamentele de detectare a vitezei, Le Creusot pentru boghiuri, Tarbes pentru echipamentul sistemului de tractiune, Villeurbanne pentru sistemul electronic de la bord si sistemul de informatii pentru pasageri, precum si Valenciennes pentru echipamentul de mentenanta si livrari.

In total, mai mult de 2.500 de tramvaie Citadis au fost vandute in peste 50 de orase din 20 de tari.

Ultimele Articole