luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Alstom va livra DB Regio 17 trenuri Coradia Stream

DB Regio a atribuit Alstom un contract pentru furnizarea a 17 EMU Coradia Stream, trenuri moderne de mare capacitate pentru rețeaua Main-Weser din Germania.

Contractul include livrarea a 13 garnituri de patru vagoane și 4 garnituri de cinci vagoane care vor circula pe subrețeaua Main-Weser a Germaniei, care operează între Frankfurt, Giessen, Marburg și Kassel (linia RE 30), potivit railwaypro.com. Noile trenuri vor facilita modificarea planificată a orarului pe 15 decembrie 2024. Pe lângă creșterea capacității în timpul orelor de vârf, noile trenuri Coradia Stream vor îmbunătăți, de asemenea, experiența de călătorie cu locuri suplimentare, mai mult spațiu și Wi-Fi gratuit. „Suntem foarte mândri și bucuroși că RMV (Rhein-Main-Verkehrsverbund rețea publică de transport –  n.red.) a ales DB Regio în procedura de atribuire Main-Weser. Cu noile vehicule moderne, cu două etaje, trimitem un semnal puternic – pentru protecția climei și consolidarea căilor ferate”, a declarat Maik Dreser, președintele Direcției Regionale DB Regio Mitte.Ce oferă noua versiune Coradia Stream

Noua versiune de tren a Coradia Stream oferă pasagerilor de pe linia foarte utilizată Main-Weser Express cu până la 15% mai mult spațiu decât vehiculele utilizate în prezent. Versiunea cu patru vagoane constă din două vagoane cu ​​etaj și două vagoane fără , pentru un total de 420 de locuri. Versiunea cu cinci vagoane are în plus unul cu etaj și un total de 540 de locuri. Atunci când este operat într-o combinație de tracțiune dublă de vehicule cu patru și cinci vagoane, capacitatea poate fi mărită până la 960 de locuri, mai mult decât orice tren regional utilizat anterior pe această linie.

Designul modular al Coradia Stream de mare capacitate oferă posibilitatea unei configurări variabile a trenurilor cu scaune, compartimente extensibile pentru biciclete sau zone generoase multifuncționale. Grupurile de patru locuri cu mese mari montate pe perete în secțiunea de clasa întâi, mese compacte montate pe perete în secțiunea de clasa a doua. În plus, Wi-Fi gratuit și prizele pentru fiecare loc, asigură pasagerii că vor rămâne confortabil și complet conectați în timpul călătoriei lor, indiferent de secțiunea pe care o aleg.

EMU-urile Coradia Stream vor oferi acces ușor pasagerilor. Înălțimea de acces de 600 de milimetri la toate intrările va asigura un acces rapid și fără bariere la aproape toate stațiile, în timp ce alte vehicule cu etaj se bazează pe rampe pentru îmbarcare, vagoanele din mijloc oferă pasagerilor un acces convenabil și fără rampe. În plus, trenul oferă 30 de locuri pentru biciclete.

Ultimele Articole