Alstom va livra alte automotoare electrice companiei Trenitalia

Incepand din vara lui 2018, Alstom va livra companiei Trenitalia 27 de trenuri regionale Coradia Meridian „Jazz” suplimentare. Aceasta comanda noua, realizata in prima jumatate a anului fiscal 2017/2018 este evaluata la 170 de milioane de euro si reprezinta o optiune la contractul semnat in 2012. Astfel, parcul de trenuri „Jazz” al companiei Trenitalia a ajuns la 118 unitati. Livrarea trenurilor va fi finalizata in vara anului 2019.
Noul automotor electric poate atinge o viteza maxima de 160 km/h, oferind accesibilitate imbunatatita datorita podelei coborate. Respectand standardele de mediu, trenul Coradia Meridian este reciclabil in proportie de 95%. Noile trenuri sunt spatioase si sunt dotate cu diferite echipamente, precum sisteme de supraveghere video, puncte de informare a pasagerilor, sistem audio, informatii scrise in alfabetul Braille si prize de 220 de volti pentru telefoane mobile si laptopuri.
Trenurile Coradia Meridian sunt proiectate si construite de Alstom in Italia. Dezvoltarea proiectului, principalele operatiuni de productie si certificarea au loc la centrul din Savigliano, in Cuneo. Sistemele de tractiune si separatoarele suplimentare sunt proiectate si construite la fabrica Alstom din Sesto San Giovanni (langa Milano). Sistemele de semnalizare de la bordul vehiculelor sunt livrate de fabrica din Bologna.