Alstom va livra alte 23 de metrouri regiunii Île-de-France

Île-de-France Mobilités si Société du Grand Paris au comandat alte 23 de trenuri de metrou cu trei vagoane pentru liniile 16 si 17 ale retelei Grand Paris Express cu o valoare totala de 100 de milioane de euro. Aceasta optiune este inclusa in contractul semnat in septembrie 2018 pentru 25 de trenuri de metrou cu sase vagoane care sunt realizate, in prezent, in fabrica producatorului Alstom din Valenciennes Petite-Forêt. Primele metrouri vor parasi fabrica in 2022 si vor intra in serviciu comercial incepand cu 2024.
Noile trenuri de metrou vor putea circula cu o viteza de pana la 110 km/h in modul automat driverless. Île-de-France Mobilités va pune aceste trenuri la dispozitia viitorilor operatori, permitandu-le astfel sa opereze un material rulant de ultima generatie, dotat cu cele mai recente tehnologii si care ofera un grad ridicat de performanta.
Avand la baza solutiile Metropolis, fiecare tren este capabil sa transporte aprox. 500 de pasageri in versiunea cu trei vagoane (cu o lungime de 54 m) si aprox. 1.000 de pasageri in versiunea cu sase vagoane (cu o lungime de 108 m).
350 de angajati ai Alstom din Franta vor lucra la acest proiect, inclusiv 150 de ingineri experimentati. In plus, peste 1.150 de locuri de munca vor fi create pentru sectorul feroviar francez datorita acestui proiect. De asemenea, Alstom va asigura un volum ridicat de lucru pentru persoanele care se confrunta cu dificultati sociale sau profesionale.
Noul material rulant va fi proiectat si produs de sase facilitati Alstom din Franta.