Alstom va livra 41 de trenuri Coradia Lint in Bavaria

20 martie 2019

Compania Alstom a semnat un contract in valoare de 150 de milioane de euro pentru livrarea a 41 de trenuri regionale Coradia Lint companiei Transdev. Trenurile vor deservi regiunea Bavaria din Germania si vor fi operate de o subsidiara a Transdev, Bayerische Regiobahn GmbH (BRB), pe liniile care leaga Augsburg de Weilheim, Schongau, Ingolstadt, Eichstätt si Langenneufnach.
Trenurile, care vor fi construite la fabrica Alstom din Salzgitter, Saxonia Inferioara, vor fi livrate pana in septembrie 2022.
Trenurile cu doua vagoane pot transporta 125 de pasageri pe scaune si au o zona spatioasa pentru depozitarea cu usurinta a bicicletelor. Trenurile au un nivel mai ridicat de confort decat trenurile folosite in prezent. In plus, fiind adaptate persoanelor cu mobilitate redusa, acestea ofera o calatorie fara restrictii tuturor categoriilor de pasageri.
Vehiculele moderne si prietenoase cu mediul sunt alimentate de doua motoare cu o putere de 390 kW si pot atinge o viteza de operare maxima de 140 km/h.
Odata cu acest contract, Alstom va sarbatori productia si livrarea trenului regional Coradia Lint cu numarul 1 000.