sâmbătă, mai 11, 2024
spot_img

Alstom va livra 40 de tramvaie la Göteborg, Suedia

Alstom va livra 40 de tramvaie noi la Göteborg, Suedia, pentru Västtrafik, care a comandat 40 de noi tramvaie Flexity de ultimă generație.

Noua versiune extinsă va permite creșterea capacității de transport cu 50%. Alstom a primit o comandă, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru a livra 40 de tramvaie noi către Västtrafik pentru a fi utilizate în orașul Göteborg. Noul Flexity, cunoscut la nivel local sub numele de M34, este o versiune extinsă a tramvaiului M33 pe care Alstom îl livrează în prezent la Göteborg, iar cele 40 de unități sunt o opțiune din contractul inițial din 2016 care îi permite lui Västtrafik să comande tramvaie suplimentare.

Primul tramvai M34 este de așteptat să fie în funcțiune în Göteborg până la sfârșitul anului 2023, iar ultimul tramvai va fi livrat în 2026. „Compania Alstom este foarte mândră să livreze noile vagoane la Göteborg. Designul emblematic al tramvaielor moderne Flexity va îmbunătăți estetica orașului, în timp ce interioarele mai confortabile vor îmbunătăți experiența de călătorie pentru pasagerii orașului. Tramvaiele vor ajuta, de asemenea, orașul Göteborg să devină mai sustenabil, oferind o alternativă de transport atractivă la automobil”, spune Rob Whyte, CEO Alstom Nordics.Alstom produce M34 împreună cu partenerul său Kiepe-Electric. Kiepe-Electric va furniza toate piesele electrice ale tramvaielor, în timp ce Alstom va furniza partea mecanică. Un rezultat al colaborării strânse dintre inginerii de la Kiepe-Electric și Alstom este performanța remarcabilă a diferitelor sisteme de frânare, oferind o călătorie excepțional de confortabilă a tramvaiului.

Capacitate sporită cu 50%

Noul model Flexity M34 poate găzdui 319 pasageri, ceea ce este cu 50% mai mult decât modelul anterior M33. Tramvaiele suplimentare vor satisface nevoia mare a orașului Göteborg de tramvaie noi, deoarece modelele M33 și M34 vor înlocui modelele vechi M28 și M29 utilizate în prezent.

Tramvaiele Flexity de ultimă generație sunt proiectate pentru a corespunde specificului șinelor și condițiilor meteorologice ale orașului, iar tehnologia lor de ultimă oră va asigura pasagerilor o călătorie sigură și stabilă. Intrarea printr-o podea joasă a modelului Flexity facilitează îmbarcarea, iar tramvaiele cu lungimea de 45 de metri vor avea mult spațiu atât pentru cărucioare, cât și pentru pasagerii care folosesc scaune cu rotile.

Designul îndeplinește cele mai înalte standarde de siguranță, precum și cerințeleorașului Göteborg pentru transportul public ecologic. Designul aparte al tramvaiului Flexity este combinat cu tehnologia inovatoare și excelența ecologică. Tramvaiele Flexity au fost primele din industrie care au combinat 100% tehnologia cu podea joasă cu boghiuri convenționale cu roți și pot fi echipate cu primul sistem de asistență la detectarea obstacolelor (ODAS), omologat pentru o siguranță activă sporită.

Conceptul modular face tramvaiele Flexity să se potrivească perfect cu diferitele nevoi ale clienților, de la climat tropical la iarnă, precum și pentru capacități mai mici sau mai mari. Cu un istoric de peste 30 de ani, peste 5.000 de tramvaie Flexity au fost comandate sau sunt deja în funcțiune în 70 de orașe de pe tot globul.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole