vineri, iulie 5, 2024
spot_img

Alstom va livra 4 trenuri Pendolino suplimentare companiei NTV

ntvAlstom si NTV, Italia, au semnat un contract pentru achizitionarea a 4 trenuri Pendolino si servicii auxiliare de intretinere. Contractul include si prelungirea serviciilor de intretinere pentru intreaga flota NTV de trenuri Pendolino de la 20 la 30 de ani. Astfel, NTV profita de doua optiuni incluse in contractul anterior semnat cu Alstom in octombrie 2015 pentru cumpararea a 8 trenuri Pendolino de mare viteza si serviciilor auxiliare de intretinere. Primele trenuri se afla in prezent in constructie in Savigliano (CN) si sunt programate pentru livrare la sfarsitului lui 2017 Conform estimarilor, trenurile vor intra in serviciu la inceputul lui 2018.
Cele patru trenuri noi vor avea aceleasi caracteristici si specificatii tehnice ca trenurile Pendolino comandate anterior. Atingand o viteza maxima de 250 km/h, trenurile cu 7 vagoane vor masura 187 de metri si pot transporta in jur de 480 de calatori.
Trenurile Pendolino, pe langa flota existenta de 25 de trenuri AGV, vor mari flota NTV la 37 de trenuri Avelia. Acest lucru va permite operatorului italian privat sa isi extinda reteaua actuala si sa raspunda cererii in crestere pentru rute noi si frecvente ridicate.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole