Alstom va livra 38 de tramvaie pentru metroul usor din Ottawa

Rideau Transit Group (RTG) a acordat companiei Alstom un contract in valoare de 200 de milioane de euro pentru livrarea a 38 de tramvaie Citadis Spirit in cadrul etapei a doua a Liniei O-Train Confederation din Ottawa. Lucrarile vor extinde Linia Confederation, care se afla in prezent in constructie, spre est cu peste 12 km si spre vest cu inca 15 km. Lucrarile de constructie incluse in faza a doua vor incepe in 2019 si, odata cu finalizarea acestora in 2023, intregul sistem LRT va avea aproape 60 de km de linie si 41 de statii, iar peste 70% din locuitorii orasului Ottawa vor locui la o distanta maxima de 5 km de linie.
Citadis Spirit este un vehicul cu podeaua 100% joasa, usor accesibil, cu un interior care pune la dispozitia calatorilor un coridor central spatios permitand deplasarea acestora in conditii de siguranta si imbunatatind experienta de calatorie. In prezent, Alstom livreaza 34 de vehicule Citadis Spirit pentru Linia O-Train Confederation din Ottawa in urma unui subcontract semnat in 2013 cu RTG si va oferi servicii de intretinere atat pentru vehicule, cat si pentru sistemul de metrou usor timp de 30 de ani.
Alstom are aproximativ 120 de angajati in Centrul de Intretinere si Depozitare din Belfast unde vehiculele Citadis Spirit sunt asamblate si testate. In prezent, 9 vehicule se afla in diferite stadii de asamblare si alte 7 vehicule sunt supuse testelor statice si dinamice. In martie 2017, un vehicul Citadis Spirit a atins si chiar a depasit viteza de operare comerciala in timpul testelor dinamice realizate pe aliniamentului Liniei Confederation. Cele 38 de vehicule comandate pentru etapa a doua vor fi si ele asamblate de Alstom tot in Centrul din Belfast.
Rideau Transit Group este consortiul alcatuit din ACS Infrastructure Canada Inc, SNC-Lavalin, EllisDon si alte companii. Consortiul a fost selectat sa proiecteze, sa construiasca, sa finanteze si sa intretina sistemul de metrou usor din Ottawa.