spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Alstom va livra 24 de trenuri companiei DB Regio

coradiacontinental_germanyDB Regio a comandat 24 de trenuri regionale Coradia Continental fabricate de Alstom in baza unui contract in valoare de 130 de milioane de euro. Noile trenuri electrice Coradia Continental cu trei sau patru vagoane vor fi folosite pe reteaua germana Breisgau S-Bahn ca trenuri suburbane incepand cu decembrie 2019. Trenurile vor fi construite la fabrica Alstom din Salzgitter, Germania.
Trenurile cu trei sau patru vagoane sunt dotate cu 164, respectiv 249 de scaune fiecare. O atentie deosebita a fost acordata confortului calatorilor: zonele multifunctionale ofera spatiu suficient pentru scaunele cu rotile, biciclete si carucioare. Echipamentul de tractiune este montat pe acoperis astfel incat interiorul trenului sa poate fi larg, iar coridoarele sa aiba mai putine trepte pentru un flux mai bun al calatorilor in interiorul trenului. Trenurile Coradia Continental sunt echipate cu WiFi si prize, camere video si un sistem de informare a calatorilor in timp real care afiseaza datele de conexiune cu trenul respectiv.
Trenul Coradia Continental dezvoltat de Alstom este utilizat cu succes de catre sapte clienti din Germania. In total, 222 de trenuri Coradia Continental sunt in circulatie in Germania in momentul de fata, inclusiv peste 100 comandate de DB Regio si care opereaza in statele germane Bavaria si Renania de Nord-Westfalia. Compania va opera noile vehicule in statul german Baden-Württemberg pe liniile Freiburg – Endingen/Breisach, Freiburg – Titisee – Donaueschingen – Villingen si Freiburg – Titisee – Seebrugg.

Ultimele Articole