joi, februarie 22, 2024
spot_img

Alstom va livra 150 de trenuri regionale in Italia

Alstom_20160801---MARE_EXTER_PERS_STUDIO-beauty---800x377Producatorul francez de material rulant, Alstom, a semnat un contract cu Trenitalia, operatorul feroviar italian, pentru livrarea a 150 de trenuri regionale, de capacitate medie. Valoarea contractului se ridica la 900 milioane euro si implica si asigurarea serviciilor de mentenanta. Prima comanda prevede livrarea unui numar de 47 de trenuri, pentru suma de 240 milioane euro. Se estimeaza ca Alstom va incepe livrarea noilor trenuri incepand cu prima parte a anului 2019. Acestea vor fi construite in cadrul celor trei facilitati pe care Alstom le detine in Italia, la Savigliano, Sesto San Giovanni si Bologna.

Noile trenuri regionale de capacitate medie, pentru Trenitalia, vor avea un singur etaj  si vor fi compuse din cate doua vagoane cu pana la 321 de locuri. Aceasta solutie este adaptată la diferitele configuratii si necesitati de capacitate pentru transportul regional si suburban. Fiecare regiune poate personaliza cu usurinta trenurile sale folosind un configurator interactiv.
Pana in prezent, mai mult de 100 de trenuri Coradia Meridian sunt deja operationale în Piemont, Lombardia, Toscana, Umbria, Lazio, Marche, Abruzzo si curand vor intra in circulatie in Trentino si Sicilia.

Ultimele Articole