miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Alstom va furniza 49 de tramvaie Citadis către Nantes Franța

Achiziția are o valoare de aproape 200 de milioane de euro.

„Orașul Nantes, care a inițiat reînnoirea rețelei de tramvai deschise în anii 1980, și-a pus amprenta asupra istoriei transportului urban din Franța. Suntem extrem de mândri că orașul Nantes a avut încă o dată încredere în noi pentru a-și echipa rețeaua cu tramvaiele noastre Citadis de ultimă generație”, spune Jean-Baptiste Eyméoud, vicepreședinte senior al Alstom France.

Tramvaiele Citadis de ultimă generație au componente standardizate, probate în exploatare, mai accesibile, oferind locuitorilor din Nantes o modalitate fiabilă, ușor disponibilă, de a se deplasa prin oraș. Tramvaiele Citadis pentru Nantes sunt deosebit de eficiente din punct de vedere energetic și produse din componente peste 99% reciclabile.

Șapte dintre cele 13 unități de producție Alstom din Franța vor fi implicate în proiectarea și fabricarea tramvaiului pentru Nantes Métropole: La Rochelle (proiectarea și asamblarea tramvaielor și suportul logistic), Le Creusot (boghiuri), Tarbes (echipamente de tracțiune), Valenciennes (amenajare interioară), Aix-en-Provence (sistem de protecție și asistență a șoferului), Saint-Ouen (serviciu post-vânzare) și Villeurbanne (sisteme electronice la bord).

Până în prezent, peste 2.600 de tramvaie Citadis au fost vândute către peste 50 de orașe din 20 de țări din întreaga lume, inclusiv 23 din Franța, cu aproape 20 de ani de experiență și peste un miliard de kilometri parcurși. (D.C.)

Ultimele Articole