Alstom va dezvolta un simulator pentru Metroul din Barcelona

14 iunie 2019

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a acordat companiei Alstom un contract pentru dezvoltarea unui simulator pentru trenuri S9000 pentru liniile 9 si 10, care sunt, in prezent, singurele linii automate operationale din Spania. Liniile 9 si 10 ale Metroului din Barcelona leaga centrul orasului de alte zone din zona metropolitana si de aeroport. Trenurile care circula pe aceste linii au la baza platforma Metropolis dezvoltata de Alstom si utilizeaza un sistem automat de tractiune bazat pe tehnologia CBTC.
Simulatorul, care include o cabina cu dimensiuni reale, o reproducere a trenului Metropolis S9000 dezvoltat de Alstom, va instrui tehnicienii sa rezolve rapid si eficient incidentele care apar pe liniile automate in cazul in care timpul de reactie este esential pentru prevenirea incidentelor care pot afecta serviciile. Situatiile simulate pot include defectarea trenului, probleme ale sistemului de semnalizare, incidente care tin de mediul inconjurator sau chiar de densitatea pasagerilor. Solutia consta intr-un sistem de instruire care include cele mai noi tehnologii de simulare a rutelor, conditiilor de trafic si obstacolelor. Simulatorul va crea scenarii realiste care folosesc tehnologia realitatii virtuale utilizata cu precadere de dezvoltatorii de jocuri video.
Tehnicienii vor putea sa exerseze abilitatile necesare pentru rezolvarea incidentelor si sa mentina siguranta in trafic fara a fi necesara oprirea trenurilor sau intreruperea curentului electric. Simulatorul va reproduce cu fidelitatea anumite sectiuni ale retelei si va include si replici ale statiilor, intersectiilor, punctelor de semnalizare, cablurilor etc.