Alstom va dezvolta un Centru de Excelenta in Toulouse

Alstom, IGE+XAO si Safran au infiintat un parteneriat pentru realizarea unui Centru de Excelenta in Toulouse pentru ingineria sistemelor electrice feroviare instalate la bordul vehiculelor.
Centrul international de excelenta, care va imparti sediul cu cel al producatorului de echipamente aeronautice Safran Electrical & Power, va putea gazdui pana la 100 de ingineri. Folosind pachetele producatorului de software IGE+XAO si bazandu-se pe suportul tehnic al acestuia, centrul va dezvolta sisteme electrice feroviare actuale, incepand cu proiectarea si standardizarea si continuand cu intretinerea produselor electrice necesare solutiilor de transport oferite de Alstom. Activitatile sale se vor concentra si pe inovare prin dezvoltarea sistemelor viitorului.
„Odata cu noile metode de dezvoltare, Centrul de Excelenta va contribui la consolidarea competentelor companiei Alstom in domeniul sistemelor electrice la bordul vehiculelor beneficiind de cele mai bune practici ale sectorului aeronautic, care este cel mai competent in acest domeniu, si de proximitatea echipelor IGE+XAO, experti in industria electrica feroviara. Acest centru va fi unul dintre instrumentele prin care Alstom va raspunde provocarilor mobilitatii viitorului”, a declarat Thierry Best, Directorul de Operatiuni al Alstom.
In cadrul acordului, IGE+XAO isi ofera expertiza in domeniul software-ului si serviciilor asociate. IGE+XAO va furniza pachete de software dedicate managementului ciclului de viata al sistemelor electrice, dar si o oferta de servicii care include validare software si asistenta utilizatorului, inclusiv instruire si managementul platformei hardware. Alstom si IGE+XAO sunt parteneri din 2011 si au depasit un prag major odata cu semnarea unui contract tehnic si comercial pe o perioada de 5 ani.
Alstom si Safran au semnat un acord pentru proiectarea produselor electrice. In cadrul parteneriatului, Safran Electrical & Power va contribui cu proiectarea si standardizarea sistemelor electrice. Acordul vine in urma unui parteneriat al celor doua grupuri anuntat in 2017. Aceasta noua etapa a colaborarii dintre Alstom si Safran raspunde cererii in crestere de schimburi de bune practici intre sectorul aeronautic si cel feroviar.