miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Alstom Transport câștigă a doua oară la CNSC la licitația de modernizare a Caransebeș-Lugoj

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a dat dreptate vineri companiei Alstom România care a contestat, a doua oară, excluderea ofertei sale din licitația de modernizare a lotului Caransebeș – Lugoj (Lotul 1 Caransebeș – Timișoara).

Prin decizia de fond cu nr. 2325 CNSC „admite contestația și dispune remedierea”. Prin aceeași decizie, CNSC „respinge pe fond” o contestație făcută de Arcada Company Galați pe lotul 2 Lugoj-Timișoara, unde câștigătoare a fost desemnată compania spaniolă FCC,

În contestația depusă, Alstom Transport a cerut:

  • anularea adresei privind comunicarea rezultatului procedurii de atribuire;
  • obligația constatării caracterului acceptabil a ofertei Railworks;
  • accesul la dosarul achiziției publice;
  • respectarea caracterului confidențial al ofertei depuse.

În contestația depusă, Alstom a respins motivele invocate de CFR SA pentru excluderea ofertei, și anume lipsa de experiență a managerului propus și absența unor lucrări ERTMS de generație 2 drept experiență similară.

Este a doua victorie a Alstom Transport – Railworks la CNSC pe lotul 1, după ce în urmă cu două săptămâni asocierea a pierdut în favoarea WeBuild contractul pentru lotul 3 Timișoara-Ronaț și lotul 4 Ronaț – Arad. În cazul ultimului lot, CNSC a solicitat CFR SA să reevalueze acceptabilitatea ofertei firmei italiene, fără ca decizia CNSC să fie respectată de CFR SA. (foto gara Caransebeș)

 

 

Ultimele Articole