joi, iunie 1, 2023
spot_img

Alstom testează trenurile cu hidrogen și în Arabia Saudită

Alstom intenționează să efectueze teste ale trenului cu hidrogen Coradia iLint în Arabia Saudită.
Potrivit lui Tamer Salama, directorul general al diviziei Alstom pentru țările din Golf, compania se află în prezent în negocieri pentru a livra trenul în țară până la sfârșitul acestui an.
„Căutăm în mod activ un partener pentru furnizarea de hidrogen și suntem în discuții cu mai multe companii”, a menționat el. Anterior, Arabia Saudită și-a anunțat intenția de a deveni cel mai mare exportator de hidrogen din lume.
Arabia Saudită interesată de tehnologie
Țara implementează în prezent mai multe proiecte pentru înființarea de instalații de producere a hidrogenului. În septembrie 2022, Alstom și transportatorul național SAR au semnat un memorandum de înțelegere privind potențiala exploatare a trenurilor cu hidrogen. În prezent, 14 trenuri Coradia iLint sunt deja în funcțiune în Germania, iar compania are contracte pentru livrarea lor în Germania, Italia și Franța. În plus, Alstom plănuiește să efectueze excursii demonstrative cu pasagerii la bordul Coradia iLint în Canada în timpul verii.

Coradia iLint este primul tren de pasageri din lume care rulează cu celule de combustie cu hidrogen care generează energie electrică pentru propulsie.

Acest tren complet fără emisii este silențios și emite doar vapori de apă. Coradia iLint prezintă mai multe inovații: conversia energiei curate, stocarea flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii motrice și a energiei disponibile. Dezvoltat special pentru utilizarea pe linii neelectrificate, trenul permite o funcționare curată și sustenabilă, menținând în același timp performanțe ridicate. Pe rețeaua evb, trenul circulă cu viteze de 80 până la 120 km/h, viteza maximă putând ajunge la 140 km/h.

Coradia iLint a fost proiectat de echipele Alstom din Salzgitter (Germania) și Tarbes (Franța). Proiectul beneficiază de sprijinul guvernului german, iar dezvoltarea Coradia iLint a fost finanțată ca parte a Programului Național de Inovare pentru Tehnologia Hidrogenului și a Pilelor de Combustie (NIP) de către guvernul german.

Coradia iLint a primit distincția German Sustainability Design Award 2022. Premiul recunoaște soluțiile tehnice și sociale care sunt deosebit de eficiente în impulsionarea tranziției către un stil de viață sustenabil, în conformitate cu Agenda 2030 a Națiunilor Unite.

Ultimele Articole