Alstom stabileste un nou record de mare viteza in Kazahstan

21 iulie 2016

Alstom+kazAlstom a stabilit un nou record de mare viteza in Kazahstan atingand 200 de km/h in timpul testelor pentru locomotiva de calatori KZ4AT pe linia Moiynty-Kiik la sud-est de Astana. Aceste teste dinamice fac parte din procesul de validare care permite locomotivelor sa atinga vitezele maxime pentru care au fost proiectate in timpul operarii.
Aceasta locomotiva multifunctionala are la baza platforma modulara Alstom Prima proiectata pentru a oferi operatorilor cea mai buna solutie pentru serviciile de calatori. Aceasta locomotiva este capabila sa atinga viteze de 200 km/h in timpul transportului de calatori si a fost proiectata pentru a functiona cu succes in conditii meteo extreme cu valori cuprinse intre -50C si +50. Dezvoltata in baza cerintelor tehnice ale KTZ (Caile Ferate din Kazahstan) si in conformitate cu standardele si specificatiile GOST, locomotiva are un sistem de tractiune eficient bazat pe tehnologia Alstom si componente produse de Alstom si Transmashholding.
Productia locomotivelor este localizata la fabrica EKZ din Astana detinuta de Alstom (50%), KTZ (25%) si Transmashholding (25%).