spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Alstom si SNCF Réseau dezvolta noi sisteme de reglementare si control

In urma unei cereri de oferta lansate in 2016, SNCF Réseau a ales compania Alstom, lider al sistemelor de control al traficului pe liniile de mare viteza, pentru proiectarea unui nou echipament de management operational al traficului. Cele doua companii colaboreaza pentru dezvoltarea si implementarea unor sisteme noi de reglementare si control al traficului feroviar.
Alstom va furniza sistemul sau, Iconis, care identifica si propune solutii pentru gestionarea problemelor de trafic, anticipand, in acelasi timp, impactul intreruperilor de trafic. Iconis combina fiabilitatea unei solutii standardizate cu flexibilitatea necesara tuturor solutiilor viitoare. Sistemul este deja operational pe 15 000 de km de cale ferata din intreaga lume, in special in Italia si Danemarca, iar in prezent este implementat in Suedia si va fi adaptat pentru reteaua franceza de catre centrul Alstom din Saint-Ouen.
Initial, sistemul va fi implementat pe liniile de cale ferata care leaga Paris, Lyon si Marseille, iar serviciile sunt planificate sa inceapa in 2019.
„Compania Alstom este incantata sa colaboreze cu SNCF Réseau pentru aceste proiecte majore care implica tehnologii avansate si conectate pentru modernizarea retelei. Solutia Iconis dezvoltata de Alstom va imbunatati punctualitatea trenurilor pe retea si va asigura controlul semnalizarii pentru cresterea promptitudinii raspunsului. Este pentru prima data cand se intampla acest lucru in Franta”, a declarat Jean-Baptiste Eyméoud, Director Executiv Alstom, Franta.
SNCF Réseau a lansat un program extins de modernizare a managementului traficului pentru a supraveghea circulatia trenurilor atat in conditii normale, cat si in caz de incidente. Obiectivul programului este acela de a imbunatati regularitatea traficului, gestionarea problemelor si informatiile furnizate de catre companiile feroviare.
Managementul operational al traficului este in prezent organizat pe trei niveluri: centrul national pentru servicii de operare, cele 21 de centre operationale regionale si cutiile de semnalizare la nivel local.
„Aceasta colaborare cu Alstom reprezinta un pas important in programul de modernizare a managementului operational al traficului lansat la inceputul lui 2016. Acest program va optimiza managementul traficului si, prin urmare, fluiditatea traficului feroviar”, a declarat Patrick Jeantet, Directorul Executiv al SNCF Réseau.

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.

Ultimele Articole