Alstom si NTV prezinta Pendolino Italo

16 decembrie 2016

pendo_italoAlstom si NTV au prezentat trenul Pendolino Italo, la un an dupa semnarea contractului si prezentarea designului. Trenul este produs in fabrica Alstom din Savigliano (Italia), un centru de excelenta pentru trenurile de mare viteza. Trenurile sunt programate pentru livrare pana in decembrie 2017 si vor intra in serviciu in martie 2018. Celelalte centre Alstom implicate in productie sunt Sesto San Giovanni,  Bologna si depoul Nola care va realiza lucrarile de intretinere timp de 30 de ani, asa cum se intampla deja pentru trenurile AGV Italo.
Cu cele 12 Pendolino comandate anul trecut, plus flota existenta de 25 de AGV-uri, flota Italo va ajunge la un total de 37 de trenuri Alstom Avelia. Acest lucru ii va permite operatorului italian privat sa isi extinda reteaua existenta si sa raspunda cererii de noi rute si frecvente ridicate pentru calatori.
O combinatie de rosu aprins si auriu, Pendolino Italo are o parte frontala futurista proiectata sa ofere protectie in caz de coliziune. Trenul este construit respectand mediul, datorita nivelului sau ridicat de reciclabilitate si emisiilor CO2 reduse. Sistemul sau de tractiune optimizat imbunatateste eficienta si acceleratia si recupereaza energia in timpul franarii. Aceste trenuri pot atinge o viteza maxima de 250 km/h, au 187 de metri lungime, 7 vagoane si pot transporta in jur de 480 de calatori.