Alstom si NS au inaugurat o noua linie de productie de trenuri in Katowice

Alstom si Nederlandse Spoorwegen (NS), operatorul feroviar olandez, au deschis noua linie de asamblare dedicata trenurilor Intercity Next Generation (ICNG) care vor fi produse de Alstom in centrul din Katowice.
Noua linie de productie este dotata cu cele mai noi tehnologii menite sa imbunatateasca performanta si sa reduca timpul de productie.
Intinzandu-se pe o suprafata de 6.500 de metri patrati, noua hala include 20 de statii de lucru care reprezinta intregul proces de productie de la preasamblare la cablare si asamblarea interioarelor. Sudura caroseriilor si constructia propriu-zisa, vopsitul si testele finale vor fi realizate in hale diferite. In prezent, peste 500 de angajati sunt implicati in proiectul ICNG in mai multe unitati de productie Alstom din Europa, peste 110 angajati fiind implicati in aceasta noua linie de asamblare din Katowice.
Conform contractului acordat in iulie 2016, Alstom va livra 79 de trenuri Coradia Stream companiei NS in versiunea intercity, capabile sa atinga o viteza de 200 km/h si avand o capacitate totala a parcului de vehicule de 25.000 de scaune. Trenul complet are la baza trei tipuri de vagoane – vagoane motoare, vagoane intermediare si vagoane de capat – oferind o capacitate optimizata cerintelor operationale.
Designul flexibil ii permite trenului sa aiba lungimi variabile de la trei pana la zece vagoane. Pentru NS, Alstom va livra o varianta cu opt vagoane si o varianta cu cinci vagoane. Primele trenuri vor fi livrate incepand cu ianuarie 2020. Vehiculele vor opera pe reteaua nationala olandeza pe linia de mare viteza Amsterdam-Rotterdam-Breda in 2021 si pe coridorul Den Haag-Eindhoven in 2022. Contractul total valoreaza peste 800 de milioane de euro si include optiuni pentru mai multe trenuri.
„NS felicita compania Alstom si oamenii care lucreaza in fabrica Alstom din Katowice pentru deschiderea noii hale de asamblare care este pregatita sa produca nu doar trenuri Coradia Stream pentru NS, dar si pentru multe alte proiecte. Dupa prezentarea modelului care a avut loc in 2017, astazi, clientii olandezi pot vedea ca noul lor tren Intercity prinde viata in aceasta unitate de productie de ultima generatie”, a declarat Roel Okhuijsen, Director Material Rulant Nou in cadrul NS.