Alstom si Eurostar vor utiliza platforma digitala Dassault Systèmes 3D

29 martie 2019

Companiile Alstom si Eurostar au semnat contracte cu Dassault Systèmes, Franta, pentru a utiliza platforma digitala 3Dexperience pentru designul trenurilor si managementul activelor. Alstom va utiliza sistemul in timpul fazei de proiectare a automotoarelor electrice regionale Pop comandate de operatorul italian Trenitalia in august 2016. Acest sistem are rolul de a se va asigura ca trenurile corespund specificatiilor validate de client virtual, mai degraba decat sa se bazeze pe documentatie si prototipuri fizice.

Alstom livreaza un numar de pana la 150 de trenurile cu un singur nivel care ating o viteza maxima de 160 km/h si care au la baza platforma Coradia Stream a producatorului. Comanda initiala este pentru 27 de trenuri cu trei vagoane si 20 de trenuri cu patru vagoane pentru regiunea Emilia-Romagna.

Dassault Systèmes spune ca Alstom cauta un configurator de trenuri care sa poata oferi o vizualizare aproape fotorealistica a diferitelor configuratii din oferta. Sistemul consta intr-un ecran mare unde este afisat configuratorul, iar un IPad este folosit ca telecomanda. De asemenea, sistemul include o varianta portabila – „panoul de marketing” – pentru evenimente. Aceasta varianta utilizeaza patru ecrane mari cu o interfata a utilizatorului mai simpla si mai intuitiva avand caracteristici limitate. O expunere mai extinsa care include cabina mecanicului este disponibila in realitatea virtuala (VR) cu ajutorul ochelarilor VR.

Eurostar va integra solutia Delmia Quintiq, care este alimentata de platforma 3Dexperience, iar sistemele sale existente vor contribui la optimizarea planificarii pentru mecanicii de locomotiva, managerii si personalul de control din trei tari. De asemenea, sistemul va simplifica planificarea schemelor detaliate de intretinere a trenurilor care sunt in conformitatea cu normele si reglementarile legislative extrem de complexe de pe tot globul. Dassault Systèmes spune ca acest lucru va reduce timpul pe care planificatorii Eurostar il aloca introducerii de date sau muncii administrative, va garanta calitatea capacitatilor de planificare pe termen lung ale Eurostar si va imbunatati productivitatea. Solutia va fi gazduita pe cloud si accesata de personalul Eurostat cu ajutorul unei aplicatii mobile.