joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Alstom și Arcada câștigă dintr-un foc două contestații împotriva CFR SA. Scor 3-0 pentru acestea la licitațiile Caransebeș – Arad

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dat dreptate vineri companiilor asociate Alstom și Arcada la încă două licitații din cele patru organizate de CFR SA pentru modernizarea loturilor Caransebeș – Arad.

Este vorba de loturile 3 și 4 din proiectul Caransebeș – Arad, și anume Timișoara Est – Ronaț și Ronaț – Arad. Reamintim că anterior Alstom a câștigat la CNSC și contestația pentru lotul 1 Caransebeș – Lugoj. În cazul tuturor loturilor, CFR SA a desemnat câștigătoare asocierea din jurul companiei italiene WeBuild (cu structură de acționariat asemănătoare cu cea a Astaldi – Salini). În cazul lotului Lugoj – Timișoara Est (lotul 2), CFR SA a desemnat câștigătoare compania spaniolă FCC, dar și aici există o contestație depusă de Arcada Company din Galați.

În mod suprinzător, CFR SA a descalificat a doua oară asocierea condusă de Alstom pe lotul 1 (Caransebeș -Lugoj), deși CNSC obligase CFR SA să accepte drept corespunzătoare oferta asocierii.

 

Ultimele Articole