Alstom si-a schimbat Comitetul Executiv

Alstom a anuntat numirea a doi vicepresedinti pentru Europa si Orientul Mijlociu & Africa, care isi vor prelua atributiile incepand cu 1 iulie. Gian Luca Erbacci a fost numit Vicepresedinte pentru Europa, in timp ce Didier Pfleger, Vicepresedinte pentru Orientul Mijlociu & Africa. Acestia se subordoneaza Presedintelui si Directorului Executv al Alstom, Henri Poupart-Lafarge, si sunt ambii membri ai Comitetului Executiv al companiei.
Gian Luca Erbacci a fost numit Vicepresedinte pentru Europa. A fost Vicepresedinte pentru Orientul Mijlociu & Africa din noiembrie 2015 si membru al Comitetului Executiv al Alstom. A detinut functia echivalenta la Alstom Transport din 2013 in 2015. Anterior, Gian Luca Erbacci a fost responsabil pentru Europa de Sud, Orientul Mijlociu si Africa de Nord. In 2009, a fost Vicepresedintele departamentului Servicii Trenuri in cadrul Alstom. A mai detinut functii in cadrul departamentelor de Boghiuri, Vehicule Light Rail, iar mai apoi in cadrul Departamentului de Inginerie Material Rulant. Gian Luca s-a alaturat echipei Alstom in 1999 (anterior Fiat Ferroviaria) ca Director Industrial in Italia. Gian Luca este italian, are 55 de ani si este licentiat in Inginerie Mecanica.
Pentru Alstom, Europa este cea mai mare regiune care insumeaza 37% din cifra de afaceri globala. Regiunea este impartita in sapte clustere (Italia si Elvetia, Marea Britanie si Irlanda, Spania si Portugalia, Tarile Nordice, Benelux, Germania si Austria si Europa de Est) cu o prezenta industriala remarcabila care include 14 centre de productie a trenurilor, componente feroviare si echipamente de semnalizare, dar si o retea extinsa de depouri de intretinere si centre de servicii.
Didier Pfleger a fost numit Vicepresedinte pentru Orientul Mijlociu si Africa. Acesta a fost Vicepresedinte pentru regiunea Germania & Austria din 2014. Anterior, a fost Vicepresedinte Solutii Globale Alstom Transport. Didier Pfleger s-a alaturat Alstom in 1991 in cadrul diviziei de tractiune din Belfort. A detinut mai multe functii in cadrul departamentului de Licitatii si Management de Proiect. In 2000, a preluat pozitia de Director Administrativ al Diviziei de Centrale Electrice a Alstom din Mannheim (Germania), iar in 2003 a fost numit presedinte al Serviciului Tractiune in Franta. Didier este francez, are 52 de ani si a absolvit Ecole Polytechnique din Paris si este licentiat in inginerie la Ecole Superieure de l’Aeronautique et de l’Espace (Toulouse).
Regiunea Orientul Mijlociu & Africa include mai multe piete care acopera Algeria, Maroc, Egipt, Tunisia, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite, Regatul Arabiei Saudite, Turcia, Qatar, Israel, dar si Asia Centrala. Alstom are 2.900 de angajati in regiune, iar vanzarile au crescut cu 30% pe an in ultimii 4 ani.