joi, iunie 1, 2023
spot_img

Alstom și-a încasat datoria de la Metrorex. Contractul nou intră în vigoare

Metrorex și-a achitat datoria restantă față de Alstom România, cu o zi înainte de a intra în vigoare noul contract de mentenanță a trenurilor de metrou cu valabilitate de un an.

mentenanta Alstom Metrorex

Plata datoriilor a fost condiție obligatorie pentru intrarea în vigoare a noului contract de mentenanță, valabil pe 2020.

După numeroase încălcări a promisiunilor de plată, oficialii Alstom au cerut achitarea întregii datorii sau prezentarea de către compania de stat a unei scrisori de garanție bancară.

„Semnăm pe un an de zile cu condiția expresă a plății datoriei. Eu nu pot să semnez un contract nou decât dacă datoria veche este securizată. (…) Nu putem să lucrăm la infinit fără a fi plătiţi şi am spus lucrul ăsta de foarte multă vreme”, a precizat recent Gabriel Stanciu, șeful Alstom România

El nu mai crede în promisiuni și, pentru ca să accepte propunerea Metrorex de a asigura mentenanța trenurilor de metrou și anul viitor, a cerut achitarea întregii datorii sau prezentarea de către compania de stat a unei scrisori de garanție bancară.

„Semnăm pe un an de zile cu condiția expresă a plății datoriei. Eu nu pot să semnez un contract nou decât dacă datoria veche este securizată. (…) Nu putem să lucrăm la infinit fără a fi plătiţi şi am spus lucrul ăsta de foarte multă vreme”, a precizat Stanciu.

Actualul contract expiră la începutul lui 2020, iar circulația  metroului era pusă sub semnul întrebării în condițiile în care Metrorex nu lansase licitația pentru  mentenanță în 2020. „Contractul de mentenanță expiră la 31 decembrie. Ăsta este un fapt. Și tot un fapt este și că Metrorex ne datorează banii pe un an de zile. Nu suntem plătiți din decembrie anul trecut. Dacă facem un calcul ajungem la aproape 150 de milioane de lei”, a declarat recent Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom Transport România, la o întâlnire cu presa. (D.C.)

Ultimele Articole