miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Alstom reia activitatea la 13 uzine din Franța care fuseseră închise din cauza pandemiei de coronavirus

Compania Alstom reia activitatea la cele 13 uzine ale sale din Franța care fuseseră închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Alstom reia activitatea

Pe 24 martie, Alstom și-a suspendat activitatea de producție la cele 13 uzine din Franța. Totuși, au fost menținute, potrivit constructorului, ”activitățile cheie, cum ar fi cele legate de mentenanță, de piese de schimb, și, într-o anumită măsură, de sistemele de alimentare și de reîncărcare prin sol”. De asemenea, constructorul a menținut și activitatea de ”gestiune a furnizorilor”.

Pentru a redeschide aceste uzine, Alstom a precizat că a definit ”un protocol sanitar”, împreună cu organizațiile sindicale naționale și locale, bazat pe recomandările formulate de autoritățile publice. ”Fiecare sit a derulat analiza sa proprie a operațiunilor, post cu post, și a revizuit organizarea muncii în consecință, fie că e vorba de fluxuri, fie de orare, amenajarea interioară a uzinei”, a explicat un purtător de cuvânt al Alstom, citat de publicația Ville, Rail % Transports.

Alstom reia activitatea. În mai vrea să ajungă la 100%

Scopul este acela de a minimiza contactele, chiar și eliminarea lor, acolo unde este posibil acest lucru. ”În cazul în care nu este posibil, salariații trebuie să poarte echipamente suplimetare de protecție, în special măști. La nivel global, punerea în practică a acestor reguli a permis, de la începutul lui aprilie, redeschiderea activităților industriale în totală siguranță, pentru a răspunde nevoilor clienților și a asigura continuitatea industrială”, a subliniat Alstom. Acolo unde este posibil, se menține munca la domiciliu.

Una dintre primele uzine care a reluat producția, pe 6 aprilie, este cea de la Valenciennes. Apoi, toate uzinele s-au redeschis, cel puțin parțial. Obiectivul este ajungerea la un nivel de 50% în ultima săptămână din aprilie, pentru a se putea ajunge la 100% în prima jumătate a lunii mai.

Ultimele Articole