Alstom prezinta noul tren Regiolis pentru Auvergne Rhône-Alpes

15 decembrie 2016

alstom-auvergne_regiolis-midi-py-3_800pxProducătorul francez de material rulant, Alstom, alături de regiunea Auvergne Rhône-Alpes și Căile Ferate Franceze (SNCF) au pus în circulație primul tren Regiolis, destinat pentru zona Clermont-Ferrand. La inaugurare au participat Laurent Wauquiez, Președinte al Consiliului Regional Auvergne Rhône-Alpes, Jean-Christophe Archambault, director regional SNCF pentru Auvergne Rhône-Alpes și Jean-Baptiste Eyméoud,  Președinte Alstom Franța.

Regiunea Auvergne Rhône-Alpes a comandat 29 de trenuri Regiolis, inclusiv 12 trenuri bi-modale, cu dublă tensiune, ce vor circula pe liniile aflate la marginea zonei Clermont-Ferrand precum și pe linia Clermont-Lyon. Trenurile au lungimea de 72 metri, au fiecare câte 4 vagoane și capacitatea de 220 locuri. Toate trenurile de acest tip sunt cu podea joasă.

Regiolis este primul tren construit în conformitate cu normele standardului PRM-TSI (Specificația Tehnică de Interoperabilitate pentru Persoanele cu Mobilitate Redusă). Trenurile Regiolis pentru zona Clermont-Ferrand dispun de asemenea de sisteme automate de numărare a pasagerilor, fapt ce permite operatorului de transport să monitorizeze mai bine numărul pasagerilor și gradul de ocupare a trenului. Regiolis are încorporat și un sistem economic și ecologic de asistență a mecanicului de tren.