spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Alstom a prezentat trenul Coradia Stream pentru companiile NS si Trenitalia

Alstom a prezentat trenurile Coradia Stream, cea mai noua generatie a trenurilor regionale Coradia, celor mai noi clienti ai sai, NS, operatorul feroviar national olandez, si Trenitalia, compania feroviara italiana.
Coradia Stream este un automotor electric cu podea joasa extrem de performant pentru transport regional si intercity dezvoltat pentru piata europeana.
Prima comanda pentru 79 de unitati Coradia Stream a fost plasata in iulie 2016 de catre NS. Denumite Intercity Next Generation (ICNG) de catre operator, trenurile vor circula pe linia Amsterdam-Rotterdam-Breda si pe coridorul Den Haag-Eindhoven cu o viteza maxima de 200 km/h. Aceste trenuri vor intra in serviciu comercial incepand cu 2021. Trenurile indeplinesc cele mai ridicate standarde pentru interoperabilitate si vor fi echipate cu sistemele ATB si ERTMS. La 3 octombrie, NS a prezentat unui public larg designul noilor trenuri ICNG cu ajutorul unei machete la scara reala.
In acelasi timp, o macheta la scara reala a trenului Coradia Stream pentru Trenitalia a fost prezentata la Expo Ferroviaria, o expozitie feroviara organizata in Milano in perioada 3-5 octombrie. Denumit Pop, de catre operatorul italian, acest tren a fost proiectat pentru a circula in regiuni diferite din Italia. Fiind foarte modular, trenul Coradia Stream pentru Trenitalia ofera o gama larga de interioare si accesorii usor de combinat. Fiecare regiune isi poate personaliza trenurile folosind un configurator interactiv. Aceasta solutie este adaptata diferitelor configuratii si nevoi de capacitate pentru transportul regional si suburban. Trenitalia a acordat companiei Alstom un contract cadru pentru livrarea a 150 de trenuri Coradia Stream in august 2016. Alstom va incepe livrarea primului lot de 47 de trenuri la inceputul anului 2019.
Coradia Stream a fost proiectat de catre o echipa internationala si este rezultatul unei colaborari stranse intre fabricile Alstom din Belgia, Franta, Germania, Italia si Polonia. „Suntem foarte mandri sa prezentam in doua tari europene doua versiuni diferite ale aceluiasi tren, pentru transportul intercity din Olanda si pentru traficul regional din Italia. Datorita modularitatii sale imbunatatite, experientei de calatorie placute si greutatii reduse, trenul Coradia Stream deschide un nou capitol al povestii comerciale de succes a clasei de trenuri regionale Coradia, o poveste care se intinde pe mai bine de 30 de ani. Numele pe care l-am ales pentru acest tren reflecta adevaratul sau spirit: fluid, dinamic, rapid si usor”, a declarat Wolfram Schwab, Vicepresedinte Alstom pentru trenuri regionale si intercity.

Ultimele Articole