marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Un consorțiu condus de Alstom va construi primul monorail în Republica Dominicană

Un consorțiu condus de Alstom va construi primul monorail în Republica Dominicană, contract care se ridică la suma de 500 de milioane de euro.

Este vorba de primul sistem de transport tip monorail ce va fi exploatat în Caraibe. Orașul Santiago de los Caballeros din Republica Dominicană vrea să construiască un sistem monorail, iar consorțiul SIF, condus de gigantul Alstom, a fost selecționat pentru a-l realiza.

Partea din contract care îi va reveni companiei Alstom se ridică la aproximativ 370 de milioane de euro, din totalul de jumătate de miliard de euro. „Acest proiect este finanțat cu sprijinul Guvernului francez”, se arată într-un comunicat dat publicității. Este vorba de primul contract pentru un sistem de monorail semnat de Alstom după achiziția Bombardier Transport.

Monorail în Republica Dominicană, cu o lungime de 13 km și 14 stații

„Odată pus în funcțiune, sistemul de monorail, cu o lungime de 13 km și incluzând un număr de 14 stații, va fi primul de acest fel din Caraibe. Sistemul este dimensionat pentru a putea transporta până la 20.000 de pasageri pe oră și pe sens și va permite legături mai rapide și mai eficace între zonele nord-vest și sud-est ale orașului”, a mai precizat grupul industrial feroviar francez.

Alstom se va ocupa de integrare, de teste și de punerea în funcțiune a ansamblului sistemului, de furnizarea a 13 trenuri monorail Inoovia, fiecare compus din patru vagoane, de semnalizarea fără mecanic, de alimentarea cu energie electrică, cu montarea șinelor, a sistemului de aparate de cale de mare viteză și de echiparea depoului aferent.

„Este vorba de o etapă istorică în ceea ce privește dezvoltarea mobilității durabile în Republica Dominicană și suntem mândri că am fost aleși pentru a livra primul sistem monorail din țară”, a declarat Iván Moncayo, directorul general al Alstom pentru Republica Dominicană.

Gigantul Alstom este prezent în 63 de țări din toată lumea

Alstom dezvoltă și comercializează soluții de mobilitate care oferă o bază sustenabilă pentru viitorul transporturilor. De la trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail, tramvaie, până la sisteme la cheie, servicii, infrastructură, semnalizare și mobilitate digitală, Alstom oferă clienților săi cel mai divers portofoliu din industrie.

Prezentă în 63 de țări, cu peste 80.000 de angajați din 175 de naționalități, compania Alstom își concentrează competențele de proiectare, inovare și de management de proiect acolo unde este cea mai mare nevoie de soluții de mobilitate. Listată în Franța, compania a înregistrat venituri de 16,5 miliarde de euro pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2023.

Ultimele Articole